Power BI

Rätt data vid rätt tillfälle

Från obegripliga data till tydlig överblick av verksamheten

Fördelar med Power BI

  • Användarvänligt gränssnitt.
  • Enkla visuella diagram och grafer.
  • Stöd för analys och insikter i realtid.
  • Sparar tid med snabb datagenerering.
  • Skapar enkelt instrumentpaneler med tydliga ögonblicksbilder.
  • Förenklar beslutsfattandet på alla nivåer.
  • Integreras med allt från Excel till databaser och appar.
  • Upptäcker mönster i data genom maskininlärning.

Att tillhandahålla rätt data vid rätt tidpunkt är många gånger direkt affärsavgörande. De organisationer som analyserar sin data och använder det för beslutsstöd har stora fördelar jämtemot de som inte gör det. Med ett system för beslutstöd får du tydliga diagram och grafer som ger dig användbara ögonblicksbilder och förenklar beslutsfattandet inom flera områden.

PrimeQ jobbar med Microsoft Power BI som är det samlade namnet på ett sortiment av molnbaserade appar och tjänster. Power BI hjälper organisationer att samla in, hantera och analysera data från olika källor genom ett användarvänligt gränssnitt.

Vad gör Power BI?

Microsoft Power BI används för att köra rapporter och analyser baserat på ett företags data. Power BI integreras enkelt med en rad datakällor, från grundläggande Excel-kalkylark till databaser samt både molnbaserade och lokala appar. Systemet ”rensar” informationen som matas in för bättre analys och uppföljning. Tydliga visuella rapporter som genereras från denna data kan sedan enkelt delas vidare med andra användare.

Power BI hjälper användare att se vad som har hänt tidigare, vad som händer i nutiden och vad som kan hända i framtiden. Power BI är inbyggt med maskininlärningsfunktioner, vilket innebär att den kan upptäcka mönster i data och använda dessa mönster för att göra välinformerade förutsägelser och köra scenarier för ”vad händer om”. Dessa uppskattningar gör det möjligt för användare att generera prognoser och förbereda sig för att möta framtida efterfrågan och andra viktiga mätvärden.

Hur samverkar Excel och Power BI?

Excel tillsammans med Power BI är en enastående kombination som ger dig omfattande funktioner för att göra dataanalyser och visualisera din data. Och det går snabbare när systemen jobbar tillsammans. Med Power BI är det enkelt att ansluta Excel-, -datamodeller och -rapporter till instrumentpaneler där du snabbt kan samla in, analysera, publicera och dela Excel-affärsdata på nya sätt.

Du skapar själv enkelt interaktiva instrumentpaneler genom att föra över Excel-frågor, datamodeller och rapporter till Power BI. Du kan konfigurera dina Power Pivot-data så att all information i instrumentpanelen alltid är uppdaterad på det sätt du vill ha det.

Vill du veta mer om Power BI?

Fyll i formuläret nedan så kommer Mikael kontakta dig inom kort.

Tyvärr så blev det lite fel när du försökte kontakta oss:
Mikael Ljungar

Mikael Ljungar

Hej, jag heter Mikael och jag är tjänsteansvarig för Power BI.
Kontakta gärna mig om du har några frågor om tjänsten.

072-300 00 78

Några som har valt oss

På PrimeQ ser vi på oss själva som en affärspartner som arbetar sida vid sida med våra uppdragsgivare för att nå bästa möjliga resultat. För vi vet att ju närmare vi kommer, desto mer kan vi åstadkomma. Här är några av alla företag och organisationer som vi har fått förtroendet att samarbeta med:

IT-tjänster


IT365


Många små och mellanstora bolag har begränsat med tid att hantera sin IT-miljö. Med IT365 fungerar vi som er IT-avdelning där vi hjälper ert företag att utvecklas samt ser till att den dagliga IT-driften fungerar. Med IT365 paketerar vi ett antal...

Ekonomi & Lön


Deklarationer


Skattelagstiftningen är krånglig och Skatteverkets råd och föreskrifter är många gånger svåra att förstå och tillämpa. Samtidigt kan felaktiga uppgifter (även oavsiktliga) i den årliga deklarationen för inkomstskatt innebära ekonomiska sanktioner i f...

Telefoni


Tele365 Softphone


Du kan välja att använda din dator, PC eller MAC, som en telefon så får du en enkel allt-i-ett-lösning. Fördelarna med softphone Vår Softphone gör både intern och extern kommunikation enklare. Du ser alltid om kollegorna är tillgängliga eller int...