PrimeQ - En partner. Många specialister.
Kund- & leverantörsreskontra

Kund- & leverantörsreskontra

Effektivitet och automatisering

Kund- och leverantörsreskontra i affärssystemet Xledger

Sidebar bild

  Fördelar med Xledger:

 • Ett komplett affärssystem i molnet.
 • Tillgång till systemet oavsett var du befinner dig.
 • Kostnadseffektivt koncept.
 • Betala endast för funktionen och de tjänster ni använder.
 • Enkel implementation, inga krav på utrustning.
 • Smidiga uppgraderingar 3-4 gånger per år utan stop för verksamheten.
 • Ett effektivt system med en bättre överblick och ökad frihet.
 • Automatiserade kärnprocesser som spar tid.
 • Alltid uppdaterade regelverk.
 • Marknadens säkraste plattform.

Effektiv kundreskontra
Kundreskontran i affärssystemet Xledger är helt integrerat med huvudboken och övriga delsystem. Funktionerna är designade för att uppnå största effektivitet och automatisering i hanteringen av kundfakturorna. Faktureringsmodulen i Xledger är direktintegrerad med kundreskontran. Det är också möjligt att importera reskontraposter från externa system.

Alltid aktuell information i affärssystemet
Bankintegrationen i Xledger gör att kundreskontran alltid är uppdaterad med de senaste inbetalningarna. Du kan enkelt se vilka kundfakturor som inte är betalda. Det är också möjligt att direkt zooma ner från saldo på utestående kundfordringar ner till enskild faktura som ligger lagrad som PDF tillsammans med transaktionen.

Påminnelsehantering för ökad lönsamhet
Regler för hur påminnelser ska hanteras kan läggas upp per kund och faktura. Du kan själv välja datumintervall och lägga till påminnelsetexter. Påminnelser skickas ut automatiskt för de kunder du vill om du väljer att aktivera funktionen.

Automatisk räntefakturering spar tid
Om du önskar så beräknar och skapar Xledger räntefaktura automatiskt när betalning inkommit efter förfallodatum.

Hur fungerar leverantörsreskontra?
Fakturascanning och OCR-tolkning
I Xledger finns inbyggda funktioner för att skanna och OCR-tolka fakturor. Du behöver inga externa programvaror utan det enda du behöver utöver Xledger är en dokumentskanner. Inkommande verifikationer och bilagor skannas och laddas upp till systemet. Därefter sker en automatisk process där alla fakturor OCR-tolkas och verifikationen skapas. När processen är klar kan de medarbetare som har behörighet, plocka upp verifikationerna på skärmen och komplettera dessa vid behov innan de bokförs.

Några som har valt oss
På PrimeQ ser vi på oss själva som en affärspartner som arbetar sida vid sida med våra uppdragsgivare för att nå bästa möjliga resultat. För vi vet att ju närmare vi kommer, desto mer kan vi åstadkomma. Här är några av alla företag och organisationer som vi har fått förtroendet att samarbeta med:

IT-tjänster


SPOC


Om och om igen. Telefonköer med bisarra väntetider. Eller svaret ”Det där kan inte jag hjälpa dig med, du får prata med x på företaget y.” Känns det igen? Problemet är välkänt och vi blir lika arga varje gång det händer oss själva. Ingen vill ta på s...

Ekonomi & Lön


Lönetjänster


Med våra lönekonsulter tillför vi på PrimeQ specialistkompetens som kan effektivisera lönehanteringen och öka din trygghet. Våra tjänster är fullt skalbara och anpassas efter era önskemål och behov. Löneprocesser hos våra kunder ser ofta väldigt olik...

Telefoni


Kommunikationslösningar


Allt fler företag övergår till helt molnbaserade IT-system då det genererar ökad kapacitet och effektiviserar arbetsflödet. Vi vet att samma princip gäller telefoni och därför erbjuder vi på PrimeQ, Tele365, marknadens mest flexibla växelösning i mol...