PrimeQ levererar IT-drifttjänster där våra kunder köper en tjänst, funktion eller process med garantier på önskad tillgänglighet.
Inom området ekonomi- och lönetjänster arbetar auktoriserade redovisningskonsulter och vi erbjuder tjänster från löpande bokföring till årsbokslut och deklarationer.
Vi erbjuder lösningar som kan innehålla allt från verksamhets/behovsanalys och processkartläggning till systemleverans och support.
Smarta telefonilösningar för alla typer av företag. Lättanvänt, prisvärt och med tillgänglig support med lång erfarenhet av telefonitjänster.
PrimeQ - En partner. Många specialister.

Utlägg

HAR DU KOLL PÅ KVITTONA?

  Fördelar med Xledger:

 • Ett komplett affärssystem i molnet.
 • Tillgång till systemet oavsett var du befinner dig.
 • Kostnadseffektivt koncept.
 • Betala endast för funktionen och de tjänster ni använder.
 • Enkel implementation, inga krav på utrustning.
 • Smidiga uppgraderingar 3-4 gånger per år utan stop för verksamheten.
 • Ett effektivt system med en bättre överblick och ökad frihet.
 • Automatiserade kärnprocesser som spar tid.
 • Alltid uppdaterade regelverk.
 • Marknadens säkraste plattform.

Andra tjänster inom Affärssystem & Beslutsstöd

Allt i molnet Anläggningsredovisning Attestflöde Bokföring Budget & prognos Flexibel implementation Inköp & lager Integrationer Kassa, bank & betalningar Kostnadseffektivt Kund- & leverantörsreskontra Medlems- & donationshantering Order & fakturering Power BI Projektredovisning Rapportering & analys Tidrapportering Tilläggstjänster Verksamhetsområden Xledger – ett komplett affärssystem i molnet

Xledger har funktioner för att hantera såväl reseräkningar som utlägg. Den anställde registrerar in uppgifter om resan eller utlägget och anger vilken typ av utlägg som beloppen avser. Om utläggen är gjorda i utländsk valuta räknas de automatiskt om till SEK baserat på dagskurs.

När registreringen är klar skrivs ett försättsblad ut med tillhörande skannade originalkvitton. Alternativt görs utläggshantering direkt i mobilen via vårt mobila gränssnitt Xledger Touch. Då fotograferas kvittona med mobilens kamera och bifogas automatiskt till reseräkningen/utlägget.

Inbyggda attestfunktioner och snabb utbetalning
Resan/utlägget går med automatik till rätt person för attest och blir därefter klar för utbetalning till den anställde.

De flesta av våra kunder väljer att hantera reseräkningar och utlägg i Xledger istället för i lönesystemet. Fördelar med att hantera detta i Xledger är att hela hanteringen sker integrerat inom Xledger och att utbetalning sker via Xledgers utbetalningsrutin så snart utlägget är attesterat och godkänt för utbetalning. På så vis får den anställde tillbaks sina utlägg snabbt och behöver inte vänta till nästa löneutbetalning.

På reseräkningar som innehåller skattepliktiga ersättningar som till exempel skattepliktig bilersättning dras skatt vid utbetalningstillfället.

All information tillgänglig i systemet
Alla kvitton och övrig information om resan eller utlägget finns alltid tillgängliga i frågebilder i Xledger. En transaktion på till exempel ett projekt eller ett kostnadsställe kan granskas med drill-down-funktion in och reseräkningen med tillhörande kvitton kan även tas fram på skärmen.

Automatisk vidarefakturering
Om resan eller utlägget ska vidarefaktureras till ett projekt så sker detta automatiskt baserat på inställningar i projektet. Inga manuella handgrepp behövs vilket säkerställer att inget glöms bort.

Xledger utlägg ger dig

 • enkel hantering av resor och utlägg
 • smidig användning via dator, mobil eller surfplatta för registrering
 • inbyggda attestfunktioner
 • automatisk bokföring
 • automatisk vidarefakturering till projekt
 • snabb utbetalning till den anställde
 • kreditkortsimport.

Några som har valt oss

På PrimeQ ser vi på oss själva som en affärspartner som arbetar sida vid sida med våra uppdragsgivare för att nå bästa möjliga resultat. För vi vet att ju närmare vi kommer, desto mer kan vi åstadkomma. Här är några av alla företag och organisationer som vi har fått förtroendet att samarbeta med:
Talarnas
Energiforsk
Tekompaniet
Delicato
BanQsoft
Stockholm gas
HL Display
Nobis
Hjärt-Lungfonden
Ledarnas Arbetslöshetskassa
Nathalie Schuterman
Gar-bo
Visita
Emirates
Gasnätet Stockholm
Cancerfonden
Scouterna
Svevia
Råd&Rön
Dahl
STs a-kassa
Restate
CtrlPrint
WH Group
Frösunda Omsorg
Teknikföretagen
Wåhlin Fastigheter
Klockmaster
ekenbygg
Djurönäset
Lush
Teknikmagasinet
Sansac
Stockholms Sjukhem
Svenskt Näringsliv
24Storage
Bromma Blocks
Almega
Vinguiden
NK
LIF
Lantmännen Finans
Kunskapsskolan
Sandbäckens

IT-tjänster


Skuggupphandling


Vi hjälper dig med skuggupphandlingar/-offerter inom områden som IT-infrastruktur, serverdrift, nätverksutrustning, molntjänster och licenser. Ska du förhandla med leverantörer kan det vara bra att känna till aktuella prisnivåer och upplägg. Med v...

Ekonomi & Lön


Deklarationer


Skattelagstiftningen är krånglig och Skatteverkets råd och föreskrifter är många gånger svåra att förstå och tillämpa. Samtidigt kan felaktiga uppgifter (även oavsiktliga) i den årliga deklarationen för inkomstskatt innebära ekonomiska sanktioner i f...

Telefoni


Känn friheten


I spåren av coronavirusets spridning i samhället söker många företag efter kostnadsbesparingar under krisen. PrimeQ har tagit fram ett erbjudande, tillsammans med Telia, som kan underlätta. Beställ vår populära molnväxel, Tele365, och få fyra beta...