Azure


Paketerade tjänster för Azure!

Vad är Azure?

AzureVad är Azure? Kortfattat är det Microsofts molnplattform: en växande samling av tjänster där du kan köpa kapacitet i form av virtuella servrar , lagring, backup och mycket mer. Azure är ett utmärkt komplement till din nuvarande infrastruktur som kan användas när du snabbt behöver t ex en ny Virtuell Windows eller Linux server eller kanske en ”offsite” backup.

Azure kan användas som en isolerad miljö för t ex test och utvecklingsmiljöer men kan även med fördel kopplas ihop med din nuvarande IT-miljö. Det kan vara aktuellt om du t ex vill att dina användare skall logga in med sina vanliga AD användar-id och lösen.

Fördelarna är många men Azure passar inte för alla typer av system och applikationer och det är en utmaning med säkerheten och klurigt att komma igång om man är ovan med terminologin.  Fördelar och nackdelar som vi ser det:

Möjligheter:

  • Snabbt att få igång en server eller system
  • Låg investeringskostnad då ingen investering krävs i hårdvara
  • Bra verktyg och portaler för administration för de som är insatta
  • Bra möjligheter till integration med befintliga ”on-prem” system för system som inte är allt för bandbreddskrävande.

Utmaningar:

  • Omöjligt att påverka SLA:er och tillgänglighetskrav
  • Passar mindre bra för system och applikationer som kräver hög bandbredd med garanterad tillgänglighet eller latency känsliga system.
  • Dyrt för system/applikationer om är resurskrävande i form av  t ex CPU och RAM

Vad säger Microsoft: http://azure.microsoft.com/sv-se/overview/what-is-azure/

Våra Azure tjänster:

Vi har paketerat ett antal tjänster som skall hjälpa dig att komma igång med Azure och komma över den tröskel som ofta uppstår som hinder för att komma igång.  Våra paketerad tjänster fokuserar på att lösa följande utmaningar:

Om inte någon av dessa tjänster känns relevanta så kan vi erbjuda gratis rådgivning som hjälp i framtagandet av en strategi för er resa mot molnet. Kontakta  för mer information och bokning av möte.


Referenser

Personalen på PrimeQ är snabba och effektiva. Återkopplar alltid och förslår proaktiva åtgärder innan problemen uppstår. Vi är mycket nöjda med PrimeQ som teknikpartner.

John Silverstrand - Kundansvarig Banqsoft