PrimeQ levererar IT-drifttjänster där våra kunder köper en tjänst, funktion eller process med garantier på önskad tillgänglighet.
Inom området ekonomi- och lönetjänster arbetar auktoriserade redovisningskonsulter och vi erbjuder tjänster från löpande bokföring till årsbokslut och deklarationer.
Vi erbjuder lösningar som kan innehålla allt från verksamhets/behovsanalys och processkartläggning till systemleverans och support.
Smarta telefonilösningar för alla typer av företag. Lättanvänt, prisvärt och med tillgänglig support med lång erfarenhet av telefonitjänster.

Konsulttjänster

Vi erbjuder konsulttjänster inom en rad områden. Här kan du läsa några av våra fokusområden

Virtualisering

Vi är specialister inom IT och tillgodoser era behov och gör er vardag enklare. PrimeQ levererar IT-drift-, support, moln- och konsulttjänster. Vi vet hur viktigt det är att IT-lösningarna fungerar för att verksamheten ska flyta på och vi lägger stor vikt vid personlig service och tar fram system som är noggrant anpassade utefter era behov.

Andra tjänster inom IT

Antimalware som tjänst Antispam som tjänst Arbetsplats som tjänst Azure Backup Backup av Office365 Drift av nätverk Drifttjänster för AWS & Azure – CloudOps Enterprise SMS Fjärrbackup – Backup365 Hantering av mobila enheter Hjälp-på-plats IT ansvarig som tjänst IT-Due Diligence IT-analys IT-drift IT-support IT365 Jour/beredskap Microsoft Autopilot Molntjänster Mötesrum som tjänst från PrimeQ Nätverksdrift (LAN/WAN) Office 365 Outsourcing PQ fiber SPOC Serverdrift Servicedesk Skuggupphandling Säker åtkomst som tjänst Trådlöst nätverk Webbfilter Övervakning

Virtualisering ger våra kunder möjlighet att effektivt utnyttja ny teknik på ett kostnadseffektivt sätt. Många leverantörer erbjuder tjänster inom virtualisering men få kan säga att de är duktiga på virtualisering, kommunikation, SAN och alla tjänster som krävs för att få en lyckad implementation av en virtuell plattform. Vi jobbar företrädesvis med teknik från Vmware (Vsphere) och Microsoft (Hyper-V).

PrimeQ:s specialistkonsulter har en gedigen erfarenhet av att arbeta med virtualiseringsteknik för att hjälpa våra kunder att höja tillgängligheten och förbättra utnyttjandegraden av hårdvara och därmed minska kostnader samt miljöpåverkan.

Vill ni ha hjälp med förstudie, design, processer, katastrofsäkring, debiteringsmodeller eller något annat som berör virtualisering? Kontakta oss gärna för vidare diskussion.

Servermigrering/konsolidering

Har du planerat ett förändringsprojekt, byte av plattform eller någon annan typ av migrering eller transformering? Våra konsulter arbetar både som tekniska resurser och som mentorer/arkitekter för att stötta våra kunder i valet av teknik eller praktisk hjälp vid migrering. PrimeQ har lång erfarenhet av stora och komplexa miljöer med migrering av infrastruktur, servermigrering såväl som applikationer.

Molnintegratör

Vi hjälper inköpare och verksamhet att hitta rätt molntjänster som är anpassade för er verksamhet och integrerar med er befintliga miljö. Vi hjälper er ställa rätt frågor till leverantörerna och att hitta rätt i djungeln av molntjänster för en lyckad implementation.

Teknikmäklare/teknikcoach

Vi hjälper dig att få propiritära licensbaserade system att fungera med ny teknik som exempelvis appar och molntjänster.

Teknikmäklaren

hjälper till att ge råd och praktiska tips för att se till att ny teknik passar in i ditt företags infrastruktur och följer strategier och regler.

Teknikevangelist

En teknikevangelist håller koll på trender och ny teknik och hur denna kan användas i din verksamhet så att du kan sticka ut i bruset. Hur kan ny teknik stärka min affär?

Lösningsarkitekt

Lösningsarkitekten planerar införandet av it-lösningar baserat på en organisations behov av existerande it-tjänster, ofta genom projekt. Denne ansvarar för att lösningar kan leva vidare under lång tid samt formulerar och säkerställer ofta även de icke-funktionella kraven.

Infrastrukturarkitekt

En infrastrukturarkitekt strukturerar, dokumenterar och föreslår en infrastruktur som matchar en organisations behov. Personen ifråga blir inblandad i de flesta IT-projekt, men även i löpande drift och förbättringar.

Klient/Access

Dagens krav på mobila arbetsplatser ställer nya krav på säkerhet och administration. Kravet på att kunna utföra sitt arbete oavsett var man befinner sig har ökat samtidigt som säkerhetskraven blivit hårdare. Vi har produkter och kompetens för att hjälpa er att implementera en lyckad lösning för bra IT-stöd. Vi säljer färdiga portalplattformar som en paketerad molntjänst, alternativt konsulthjälp för design och implementation av er lösning.

Projektledning

PrimeQ har flera erfarna projektledare med bred teknisk bakgrund och ledaregenskaper. Vi har projektledare inom ramen för driftverksamheten men bedriver även externa infrastrukturprojekt som till exempel migreringsprojekt eller implementation av ny teknik och utrullning. PrimeQ erbjuder projektledare med specialistkomptens inom affärssystem och kringliggande tjänster.

Kontakta oss gärna för mer information eller en bokning av ett kostnadsfritt möte.

Vill du veta mer om Konsulttjänster?

Fyll i formuläret nedan så kommer Jörgen kontakta dig inom kort.

Tyvärr så blev det lite fel när du försökte kontakta oss:

Jörgen Svensson

Hej, jag heter Jörgen och jag är tjänsteansvarig för Konsulttjänster.
Kontakta gärna mig om du har några frågor om tjänsten.

+46 70 300 06 81

Några som har valt oss

På PrimeQ ser vi på oss själva som en affärspartner som arbetar sida vid sida med våra uppdragsgivare för att nå bästa möjliga resultat. För vi vet att ju närmare vi kommer, desto mer kan vi åstadkomma. Här är några av alla företag och organisationer som vi har fått förtroendet att samarbeta med:
Teknikföretagen
Klockmaster
Gasnätet Stockholm
Sansac
Emirates
BanQsoft
Lantmännen Finans
Cancerfonden
Gar-bo
Nobis
Frösunda Omsorg
Talarnas
CtrlPrint
Svevia
Energiforsk
Vinguiden
Delicato
Tekompaniet
Dahl
LIF
WH Group
Råd&Rön
Restate
HL Display
Hjärt-Lungfonden
Ledarnas Arbetslöshetskassa
Almega
Lush
Nathalie Schuterman
Djurönäset
STs a-kassa
Kunskapsskolan
Stockholm gas
Sandbäckens
Bromma Blocks
24Storage
Teknikmagasinet
Svenskt Näringsliv
ekenbygg
Stockholms Sjukhem
Visita
Scouterna
NK
Wåhlin Fastigheter

Affärssystem & Beslutsstöd


Beslutsstöd


Beslutsstöd är idag ett av de områden som utvecklas absolut snabbast. Organisationer och företag har börjat förstå värdet av att nyttja den data de har samlat på sig genom åren. Att kunna tillhandahålla rätt data vid rätt tidpunkt är många gånger dir...

Ekonomi & Lön


Deklarationer


Skattelagstiftningen är krånglig och Skatteverkets råd och föreskrifter är många gånger svåra att förstå och tillämpa. Samtidigt kan felaktiga uppgifter (även oavsiktliga) i den årliga deklarationen för inkomstskatt innebära ekonomiska sanktioner i f...

Telefoni


Tele365 Mobilväxel


När du är på språng kan du enkelt hantera många av de funktioner som finns i Tele365 direkt via mobilen – lika smidigt och enkelt som på kontoret. Kontakter Under kontakter ser du de personer du valt som favoriter. I sökfältet kan du enkelt hitta...