PrimeQ - En partner. Många specialister.
Konsulttjänster

Konsulttjänster

Vi erbjuder konsulttjänster inom en rad områden. Här kan du läsa några av våra fokusområden

Virtualisering

Sidebar bild
Vi är specialister inom IT och tillgodoser era behov och gör er vardag enklare. PrimeQ levererar IT-drift-, support, moln- och konsulttjänster. Vi vet hur viktigt det är att IT-lösningarna fungerar för att verksamheten ska flyta på och vi lägger stor vikt vid personlig service och tar fram system som är noggrant anpassade utefter era behov.

Virtualisering ger våra kunder möjlighet att effektivt utnyttja ny teknik på ett kostnadseffektivt sätt. Många leverantörer erbjuder tjänster inom virtualisering men få kan säga att de är duktiga på virtualisering, kommunikation, SAN och alla tjänster som krävs för att få en lyckad implementation av en virtuell plattform. Vi jobbar företrädesvis med teknik från Vmware (Vsphere) och Microsoft (Hyper-V).

PrimeQ:s specialistkonsulter har en gedigen erfarenhet av att arbeta med virtualiseringsteknik för att hjälpa våra kunder att höja tillgängligheten och förbättra utnyttjandegraden av hårdvara och därmed minska kostnader samt miljöpåverkan.

Vill ni ha hjälp med förstudie, design, processer, katastrofsäkring, debiteringsmodeller eller något annat som berör virtualisering? Kontakta oss gärna för vidare diskussion.

Servermigrering/konsolidering

Har du planerat ett förändringsprojekt, byte av plattform eller någon annan typ av migrering eller transformering? Våra konsulter arbetar både som tekniska resurser och som mentorer/arkitekter för att stötta våra kunder i valet av teknik eller praktisk hjälp vid migrering. PrimeQ har lång erfarenhet av stora och komplexa miljöer med migrering av infrastruktur, servermigrering såväl som applikationer.

Molnintegratör

Vi hjälper inköpare och verksamhet att hitta rätt molntjänster som är anpassade för er verksamhet och integrerar med er befintliga miljö. Vi hjälper er ställa rätt frågor till leverantörerna och att hitta rätt i djungeln av molntjänster för en lyckad implementation.

Teknikmäklare/teknikcoach

Vi hjälper dig att få propiritära licensbaserade system att fungera med ny teknik som exempelvis appar och molntjänster.

Teknikmäklaren

hjälper till att ge råd och praktiska tips för att se till att ny teknik passar in i ditt företags infrastruktur och följer strategier och regler.

Teknikevangelist

En teknikevangelist håller koll på trender och ny teknik och hur denna kan användas i din verksamhet så att du kan sticka ut i bruset. Hur kan ny teknik stärka min affär?

Lösningsarkitekt

Lösningsarkitekten planerar införandet av it-lösningar baserat på en organisations behov av existerande it-tjänster, ofta genom projekt. Denne ansvarar för att lösningar kan leva vidare under lång tid samt formulerar och säkerställer ofta även de icke-funktionella kraven.

Infrastrukturarkitekt

En infrastrukturarkitekt strukturerar, dokumenterar och föreslår en infrastruktur som matchar en organisations behov. Personen ifråga blir inblandad i de flesta IT-projekt, men även i löpande drift och förbättringar.

Klient/Access

Dagens krav på mobila arbetsplatser ställer nya krav på säkerhet och administration. Kravet på att kunna utföra sitt arbete oavsett var man befinner sig har ökat samtidigt som säkerhetskraven blivit hårdare. Vi har produkter och kompetens för att hjälpa er att implementera en lyckad lösning för bra IT-stöd. Vi säljer färdiga portalplattformar som en paketerad molntjänst, alternativt konsulthjälp för design och implementation av er lösning.

Projektledning

PrimeQ har flera erfarna projektledare med bred teknisk bakgrund och ledaregenskaper. Vi har projektledare inom ramen för driftverksamheten men bedriver även externa infrastrukturprojekt som till exempel migreringsprojekt eller implementation av ny teknik och utrullning. PrimeQ erbjuder projektledare med specialistkomptens inom affärssystem och kringliggande tjänster.

Kontakta oss gärna för mer information eller en bokning av ett kostnadsfritt möte.

Vill du veta mer om Konsulttjänster?

Fyll i formuläret nedan så kommer Jörgen kontakta dig inom kort.

Tyvärr så blev det lite fel när du försökte kontakta oss:
Jörgen Svensson

Jörgen Svensson

Hej, jag heter Jörgen och jag är tjänsteansvarig för Konsulttjänster.
Kontakta gärna mig om du har några frågor om tjänsten.

+46 70 300 06 81
Några som har valt oss
På PrimeQ ser vi på oss själva som en affärspartner som arbetar sida vid sida med våra uppdragsgivare för att nå bästa möjliga resultat. För vi vet att ju närmare vi kommer, desto mer kan vi åstadkomma. Här är några av alla företag och organisationer som vi har fått förtroendet att samarbeta med:

Affärssystem & Beslutsstöd


Budget & prognos


Xledgers budgetmodul har färdiga vyer för rapportering som ger dig full insikt över bolagets aktuella utfall och prognos. Systemet täcker ett flertal behov för en smidig budget- och prognoshantering för ekonomiavdelningen och budgetansvariga. En f...

Ekonomi & Lön


Lagar och regler


Då vet du att det är svårt med alla lagar och regler. Och ännu svårare har det blivit med anledning av den rådande situationen med spridningen av Coronaviruset. Till följd av de konsekvenser spridningen har medfört har regeringen tagit fram en rad åt...

Telefoni


Kommunikationslösningar


Allt fler företag övergår till helt molnbaserade IT-system då det genererar ökad kapacitet och effektiviserar arbetsflödet. Vi vet att samma princip gäller telefoni och därför erbjuder vi på PrimeQ, Tele365, marknadens mest flexibla växelösning i mol...