PrimeQ levererar IT-drifttjänster där våra kunder köper en tjänst, funktion eller process med garantier på önskad tillgänglighet.
Inom området ekonomi- och lönetjänster arbetar auktoriserade redovisningskonsulter och vi erbjuder tjänster från löpande bokföring till årsbokslut och deklarationer.
Vi erbjuder lösningar som kan innehålla allt från verksamhets/behovsanalys och processkartläggning till systemleverans och support.
Smarta telefonilösningar för alla typer av företag. Lättanvänt, prisvärt och med tillgänglig support med lång erfarenhet av telefonitjänster.

Övervakning

En proaktiv övervakning undviker ni kostsamma driftstörningar och upptäcker möjliga problem innan de inträffar

Undvik flaskhalsar och få en mer kostnadseffektiv IT-miljö

Vi är specialister inom IT och tillgodoser era behov och gör er vardag enklare. PrimeQ levererar IT-drift-, support, moln- och konsulttjänster. Vi vet hur viktigt det är att IT-lösningarna fungerar för att verksamheten ska flyta på och vi lägger stor vikt vid personlig service och tar fram system som är noggrant anpassade utefter era behov.

Andra tjänster inom IT

Antimalware som tjänst Antispam som tjänst Arbetsplats som tjänst Azure Backup Backup av Office365 Cloud Drift av nätverk Drifttjänster för AWS & Azure – CloudOps Enterprise SMS Fjärrbackup – Backup365 Hantering av mobila enheter Hjälp-på-plats IT ansvarig som tjänst IT-Due Diligence IT-analys IT-drift IT-support IT365 Jour/beredskap Konsulttjänster Microsoft Autopilot Nätverksdrift (LAN/WAN) Office 365 Outsourcing PQ fiber SPOC Serverdrift Servicedesk Skuggupphandling Säker åtkomst som tjänst Trådlöst nätverk Webbfilter

Vad ska övervakas? På vilken nivå? En övervakning kan göras hur komplex som helst men ofta är det viktigare att lägga pusslet om hur kedjan för funktionen ska övervakas. Att lägga ambitionsnivån på rätt nivå. Vi hjälper er att få alla pusselbitar på plats!

Undvik problem innan de uppstår
Det spelar ingen roll om ni övervakar varje process i er webbserver om SQL-servern som anropas inte är övervakad på ett korrekt sätt. För trots att allt är grönt på webbservern visas ändå inga bilder (som ligger i SQL-servern) för besökaren av er webbshop.

Med en proaktiv övervakning undviker ni kostsamma driftstörningar och upptäcker möjliga problem innan de inträffar. Med hjälp av rapporter från övervakningen kan ni även undvika flaskhalsar eller upptäcka outnyttjad kapacitet, vilket i sin tur även kan hjälpa er att få en mer flexibel och kostnadseffektiv IT-miljö. Vi kombinerar automatiserad övervakning med manuella kontroller. På så sätt säkerställer vi att eventuella avvikelser upptäcks i tid och kan agera proaktivt.

Skräddarsy gärna er övervakningstjänst i samråd med oss

Övervaka hela IT-miljön eller bara en kritisk kedja av transaktioner – du väljer själv hur ert SLA ska se ut och hur du vill att hanteringen av larm ska fungera. Med hjälp av våra verktyg kan vi övervaka allt från enskilda tjänster till komplicerade transaktionskedjor. Upptäck onormal nätverkstrafik, intrångsförsök, felaktigt konfigurerade klienter eller kontrollera bara om kaffet är nybryggt. Du bestämmer vad som ska övervakas men vi hjälper gärna till att reda ut beroenden för att få till en så relevant övervakning som möjligt. Du kan givetvis koppla övervakningen till vår Servicedesk, som kan agera på larm utifrån avtalade rutiner och SLA. Vi har erfarenhet av avancerad övervakning från både bank-, e-handels- och apoteksverksamheter där minsta lilla driftstopp får stora konsekvenser.

I tjänsten igår:

 • Övervakning av valbara komponenter i er IT-miljö
 • Larmhantering med valbara mottagare av olika typer av larm
 • Larm via e-post eller SMS.
 • Möjlighet till automatisk felavhjälpning.
 • Löpande uppdatera relevant driftdokumentation.
 • Tillgång till mobilanpassat ärendehanteringssystem
 • Möjlighet till egen vy av övervakningskonsoler
 • Rapportera och åtgärda fel som uppstår inom ramen för aktuellt SLA.
 • Vid behov presentera förslag på lämpliga åtgärder för att förbättra den aktuella driftsituationen.
 • Leveransrapporter/trendrapporter i enlighet med specifikationen i SLA.
 • ”Morgonkontroll” 365 dagar om året

Vem övervakar övervakningen? Automatisera åtgärder – men glöm inte manuella kontroller

Vi automatiserar gärna larmåtgärder, det är ett snabbt och effektivt sätt att avhjälpa förutsägbara problem, men vi glömmer inte bort att övervaka övervakningen. Erfarenheten säger oss att hur noga man än har varit i sin planering gör komplexiteten i dagens avancerade IT-miljöer det svårt att förutse samtliga variabler.

I vår övervakningstjänst ingår en manuell kontroll som vi kallar ”morgonkontroll” tidigt varje morgon i veckan, 365 dagar om året (ingen gillar att komma till jobbet och mötas av ”ingenting fungerar”). Du som kund har möjlighet att lägga in manuella kontroller av valbara kritiska funktioner i er IT-miljö. Genom denna kontroll har vi räddat morgonfikat på ett flertal arbetsplatser genom åren. Du kan även välja till fler kontroller om så önskas. Vi tror inte på ”one-size-fits-all” lösning när det kommer till övervakning av er miljö. Tillsammans sätter vi SLA och designar en övervakning som passar just ert behov. Givetvis kan du välja till både beredskap och jour 24/7/365 om ni har behov av detta.

Kontakta oss gärna för mer information eller boka ett kostnadsfritt möte.

Vill du veta mer om Övervakning?

Fyll i formuläret nedan så kommer Jörgen kontakta dig inom kort.

Tyvärr så blev det lite fel när du försökte kontakta oss:

Jörgen Svensson

Hej, jag heter Jörgen och jag är tjänsteansvarig för Övervakning.
Kontakta gärna mig om du har några frågor om tjänsten.

+46 70 300 06 81

Några som har valt oss

På PrimeQ ser vi på oss själva som en affärspartner som arbetar sida vid sida med våra uppdragsgivare för att nå bästa möjliga resultat. För vi vet att ju närmare vi kommer, desto mer kan vi åstadkomma. Här är några av alla företag och organisationer som vi har fått förtroendet att samarbeta med:

Affärssystem & Beslutsstöd


Power BI


Microsoft Power BI är det samlade namnet på ett sortiment av molnbaserade appar och tjänster som hjälper organisationer att samla in, hantera och analysera data från olika källor genom ett användarvänligt gränssnitt. Power BI drar ihop data och bearb...

Ekonomi & Lön


Årsredovisning


Alla aktiebolag och ekonomiska föreningar samt många andra företag måste upprätta en årsredovisning. Standardregelverket kallas K3, mindre företag kan använda det förenklade regelverket K2. Vi guidar dig rätt De kvalificerade och erfarna konsult...

Telefoni


Tele365


Genom alla tider har människans två främsta egenskaper varit förmågan att samarbeta och kommunicera. På vägen har vi tagit tekniken till hjälp för att öka vår kapacitet. Ingen kan säga annat än att det människan åstadkommit är fantastiskt. Idag har v...