PrimeQ levererar IT-drifttjänster där våra kunder köper en tjänst, funktion eller process med garantier på önskad tillgänglighet.
Inom området ekonomi- och lönetjänster arbetar auktoriserade redovisningskonsulter och vi erbjuder tjänster från löpande bokföring till årsbokslut och deklarationer.
Vi erbjuder lösningar som kan innehålla allt från verksamhets/behovsanalys och processkartläggning till systemleverans och support.
Smarta telefonilösningar för alla typer av företag. Lättanvänt, prisvärt och med tillgänglig support med lång erfarenhet av telefonitjänster.
PrimeQ - En partner. Många specialister.

Backup

Hemligheten bakom trygga backuplösningar

Rätt data i rätt tid

När det gäller backuptjänster är det lätt att hänga upp sig på själva säkerhetskopieringen. Men det som är väsentligt är faktiskt återläsning av rätt data i rätt tid. För att kunna göra det behöver du speciella förutsättningar och kunskap, vilket PrimeQ kan hjälpa dig med.

Hur återläsning testas

Vill du vara säker på att du inte förlorar viktiga data är det viktigt att återläsningsövningar utförs regelbundet. PrimeQs backuptjänst ger dig bra förutsättningar för detta genom kategorisering och mappning av dina affärskritiska applikationer mot serverkomponenter och nätverk. Vår basmodell innebär även återläsning av en hel applikation till en sandlåda, en miljö för säkra tester. Där rekommenderar vi att du utför applikationstest och verifiering minst en gång om året.

Minst två datacenter – tre flexibla backuptjänster

Backup till bara en serverhall räcker inte så långt vid hårdvarufel, haveri eller andra problem. Därför är det en vanlig rekommendation att du säkerställer din backup genom att använda dig av minst två datacenter. Oavsett om du ska ha två eller flera datacenter eller om du ska använda dig av ett publikt moln så varierar beroende på ditt företags individuella förutsättningar. Hos oss kan backup utföras till två eller tre datacenter eller till en AWS Bucket.

Du kan välja mellan tre backuptjänster:

Vi hjälper dig gärna att kartlägga vilken lösning som matchar dina behov på bästa sätt både när det gäller säkerhetsnivå och kostnader.

Backup för servrar och fjärrbackup

Backup för servrar utgår från en spegelbild (image) av hela operativsystemet för backup av virtuella servrar i vårt datacenter. Med fjärrbackup utförs backup istället på fysiska servrar hos oss och/eller på lokala servrar placerade hos dig. Du kan själv välja hur länge du vill spara dina data och hur många kopior du vill ha.

Grundutförandet för båda tjänsterna innehåller följande moment men kan även skräddarsys efter dina behov:

  • Garantera relevant kompetens
  • Utföra säkerhetskopiering på data enligt avtalad kravspecifikation
  • Kontrollera backup dagligen samt meddela dig vid problem
  • Regelbundet kontrollera att säkerhetskopierade data går att återläsa.
  • Återläsa data vid behov (efter ditt godkännande)
  • Komma med förslag till löpande förbättringar av säkerhetskopieringen

För mer information om allt som ingår, se vårt exempel på SLA Backup Services

Backup för Office 365

Med Office 365 är det dina data – och det är ditt ansvar att skydda dem. Veeam Backup för Microsoft Office 365 eliminerar risken för att förlora åtkomst och kontroll över dina Office 365-data, inklusive Exchange Online, SharePoint Online, OneDrive för företag och Microsoft Teams – så att dina data alltid är skyddade och tillgängliga.

Du väljer själv om du vill spara backup i till exempel Azure, AWS eller i något av våra datacenter.

Tjänsten hjälper dig att göra följande:

  • Skydda dina Office 365-data från oavsiktlig radering, säkerhetshot och bevarandeprincipsluckor
  • Snabbt återställa enskilda Office 365 e-postmeddelanden, filer och webbplatser
  • Uppfylla juridiska krav och efterlevnadskrav med effektiv eDiscovery av Office 365-objekt

Hur mycket kostar ett stillestånd ert företag?

Oförberedda bolag kan drabbas av flera dagars nertid och miljontals kronor i återställningskostnader i skarpt läge. Med PrimeQ kan du vara säker på att vi återställer dina data så snabbt det bara är möjligt för att undvika kostsamma stillestånd.

Vill du veta mer om Backup?

Fyll i formuläret nedan så kommer Jörgen kontakta dig inom kort.

Tyvärr så blev det lite fel när du försökte kontakta oss:

Jörgen Svensson

Hej, jag heter Jörgen och jag är tjänsteansvarig för Backup.
Kontakta gärna mig om du har några frågor om tjänsten.

+46 70 300 06 81

Några som har valt oss

På PrimeQ ser vi på oss själva som en affärspartner som arbetar sida vid sida med våra uppdragsgivare för att nå bästa möjliga resultat. För vi vet att ju närmare vi kommer, desto mer kan vi åstadkomma. Här är några av alla företag och organisationer som vi har fått förtroendet att samarbeta med:
WH Group
Stockholms Sjukhem
Bromma Blocks
24Storage
Svevia
NK
Kunskapsskolan
Tekompaniet
Djurönäset
Dahl
Råd&Rön
Gasnätet Stockholm
Frösunda Omsorg
STs a-kassa
Visita
Lush
Cancerfonden
CtrlPrint
Klockmaster
Almega
Wåhlin Fastigheter
Restate
Vinguiden
Ledarnas Arbetslöshetskassa
Energiforsk
HL Display
Teknikföretagen
Teknikmagasinet
Nathalie Schuterman
Gar-bo
Hjärt-Lungfonden
Sansac
Emirates
Lantmännen Finans
Nobis
Talarnas
Delicato
Scouterna
ekenbygg
BanQsoft
Sandbäckens
LIF
Svenskt Näringsliv
Stockholm gas

Affärssystem & Beslutsstöd


Tilläggstjänster


Xledger förstärker nyckelfunktioner med en rad tilläggstjänster. Några av dessa tjänster är globala då alla användare till exempel får dokumentstyrning och OCR-anpassad datainmatning. Alla kunder har också möjlighet att använda Xledgers app för Andr...

Ekonomi & Lön


Årsredovisning


Alla aktiebolag och ekonomiska föreningar samt många andra företag måste upprätta en årsredovisning. Standardregelverket kallas K3, mindre företag kan använda det förenklade regelverket K2. Vi guidar dig rätt De kvalificerade och erfarna konsult...

Telefoni


Operatörsoberoende


Vår tjänst passar perfekt om ni vill kunna blanda operatörer eller byta operatör utan att behöva bry er om bindningstider. Med vår lösning kan ni byta och blanda operatörer fritt, när ni vill, utan att behöva byta växel. Vi är en av få leverantörer s...