PrimeQ - En partner. Många specialister.
Backup

Backup

Hemligheten bakom trygga backuplösningar

Rätt data i rätt tid

Sidebar bild
Vi är specialister inom IT och tillgodoser era behov och gör er vardag enklare. PrimeQ levererar IT-drift-, support, moln- och konsulttjänster. Vi vet hur viktigt det är att IT-lösningarna fungerar för att verksamheten ska flyta på och vi lägger stor vikt vid personlig service och tar fram system som är noggrant anpassade utefter era behov.

När det gäller backuptjänster är det lätt att hänga upp sig på själva säkerhetskopieringen. Men det som är väsentligt är faktiskt återläsning av rätt data i rätt tid. För att kunna göra det behöver du speciella förutsättningar och kunskap, vilket PrimeQ kan hjälpa dig med.

Hur återläsning testas

Vill du vara säker på att du inte förlorar viktiga data är det viktigt att återläsningsövningar utförs regelbundet. PrimeQs backuptjänst ger dig bra förutsättningar för detta genom kategorisering och mappning av dina affärskritiska applikationer mot serverkomponenter och nätverk. Vår basmodell innebär även återläsning av en hel applikation till en sandlåda, en miljö för säkra tester. Där rekommenderar vi att du utför applikationstest och verifiering minst en gång om året.

Minst två datacenter – tre flexibla backuptjänster

Backup till bara en serverhall räcker inte så långt vid hårdvarufel, haveri eller andra problem. Därför är det en vanlig rekommendation att du säkerställer din backup genom att använda dig av minst två datacenter. Oavsett om du ska ha två eller flera datacenter eller om du ska använda dig av ett publikt moln så varierar beroende på ditt företags individuella förutsättningar. Hos oss kan backup utföras till två eller tre datacenter eller till en AWS Bucket.

Du kan välja mellan tre backuptjänster:

Vi hjälper dig gärna att kartlägga vilken lösning som matchar dina behov på bästa sätt både när det gäller säkerhetsnivå och kostnader.

Backup för servrar och fjärrbackup

Backup för servrar utgår från en spegelbild (image) av hela operativsystemet för backup av virtuella servrar i vårt datacenter. Med fjärrbackup utförs backup istället på fysiska servrar hos oss och/eller på lokala servrar placerade hos dig. Du kan själv välja hur länge du vill spara dina data och hur många kopior du vill ha.

Grundutförandet för båda tjänsterna innehåller följande moment men kan även skräddarsys efter dina behov:

  • Garantera relevant kompetens
  • Utföra säkerhetskopiering på data enligt avtalad kravspecifikation
  • Kontrollera backup dagligen samt meddela dig vid problem
  • Regelbundet kontrollera att säkerhetskopierade data går att återläsa.
  • Återläsa data vid behov (efter ditt godkännande)
  • Komma med förslag till löpande förbättringar av säkerhetskopieringen

För mer information om allt som ingår, se vårt exempel på SLA Backup Services

Backup för Office 365

Med Office 365 är det dina data – och det är ditt ansvar att skydda dem. Veeam Backup för Microsoft Office 365 eliminerar risken för att förlora åtkomst och kontroll över dina Office 365-data, inklusive Exchange Online, SharePoint Online, OneDrive för företag och Microsoft Teams – så att dina data alltid är skyddade och tillgängliga.

Du väljer själv om du vill spara backup i till exempel Azure, AWS eller i något av våra datacenter.

Tjänsten hjälper dig att göra följande:

  • Skydda dina Office 365-data från oavsiktlig radering, säkerhetshot och bevarandeprincipsluckor
  • Snabbt återställa enskilda Office 365 e-postmeddelanden, filer och webbplatser
  • Uppfylla juridiska krav och efterlevnadskrav med effektiv eDiscovery av Office 365-objekt

Hur mycket kostar ett stillestånd ert företag?

Oförberedda bolag kan drabbas av flera dagars nertid och miljontals kronor i återställningskostnader i skarpt läge. Med PrimeQ kan du vara säker på att vi återställer dina data så snabbt det bara är möjligt för att undvika kostsamma stillestånd.

Vill du veta mer om Backup?

Fyll i formuläret nedan så kommer Jörgen kontakta dig inom kort.

Tyvärr så blev det lite fel när du försökte kontakta oss:
Jörgen Svensson

Jörgen Svensson

Hej, jag heter Jörgen och jag är tjänsteansvarig för Backup.
Kontakta gärna mig om du har några frågor om tjänsten.

+46 70 300 06 81
Några som har valt oss
På PrimeQ ser vi på oss själva som en affärspartner som arbetar sida vid sida med våra uppdragsgivare för att nå bästa möjliga resultat. För vi vet att ju närmare vi kommer, desto mer kan vi åstadkomma. Här är några av alla företag och organisationer som vi har fått förtroendet att samarbeta med:

Affärssystem & Beslutsstöd


Tilläggstjänster


Xledger förstärker nyckelfunktioner med en rad tilläggstjänster. Några av dessa tjänster är globala då alla användare till exempel får dokumentstyrning och OCR-anpassad datainmatning. Alla kunder har också möjlighet att använda Xledgers app för Andr...

Ekonomi & Lön


Utläggshantering


Våra erfarna lönekonsulter kan sköta er utläggshantering medan ni fokuserar på det viktiga – er kärnverksamhet. Processen börjar genom att den anställde lägger in uppgifter om utlägget, anger belopp och karaktär. Hur registreringen av utlägget däreft...

Telefoni


Support


Oavsett hur ofta du behöver hjälp så finns vi tillgängliga. Hos oss får du alltid prata med en tekniker som löser över 90% av alla ärenden vid första kontakten. Ingen fråga är för enkel eller komplicerad. Tecknar ni ett supportavtal med oss så behöve...