PrimeQ levererar IT-drifttjänster där våra kunder köper en tjänst, funktion eller process med garantier på önskad tillgänglighet.
Inom området ekonomi- och lönetjänster arbetar auktoriserade redovisningskonsulter och vi erbjuder tjänster från löpande bokföring till årsbokslut och deklarationer.
Vi erbjuder lösningar som kan innehålla allt från verksamhets/behovsanalys och processkartläggning till systemleverans och support.
Smarta telefonilösningar för alla typer av företag. Lättanvänt, prisvärt och med tillgänglig support med lång erfarenhet av telefonitjänster.
PrimeQ - En partner. Många specialister.

Office 365

Nöj dig inte endast med Microsoft Office 365

Vi hjälper er undvika fallgroparna

Nöj dig inte endast med Microsoft Office 365 – med vår tjänst för Office 365 får du dessutom svensktalande support i världsklass, SPOC, backup och migrering med konfigurering.

Det låter så enkelt – “det är bara att flytta upp i molnet”. Tyvärr finns det många fallgropar på vägen dit. Hur ska migreringen gå till? Backup? Vem ringer vi om vi behöver hjälp?

Låt oss på PrimeQ ta hand om er flytt till Office 365 så kan ni undvika fallgroparna och få en smidig, driftsäker och stabil övergång till Office 365. För visst är det en fantastisk tjänst som Microsoft erbjuder, men tyvärr är den inte komplett och anpassad för alla. Vi börjar med det kanske viktigaste – backup. Microsoft tar inte backup av ert data. Det tål att upprepas – Microsoft tar INTE backup av ert data. Läs mer om backup för Office 365 här.

En annan aspekt är support, vem kan ni ringa som känner till er och er IT-miljö? Vem tar helhetsansvaret om integrationen mellan ert CRM-system och Outlook inte fungerar? Microsoft kommer inte att göra det, men genom vår servicedesk och funktionen SPOC så tar vi ansvaret för att felsöka detta tillsammans med leverantören av ert CRM-system. Med en svarstid på 14 sekunder dessutom. Läs mer om vår servicedesk här.

Alla företag har heller inte den tekniska kunskap som krävs för att konfigurera och sköta migreringen till Office 365. Vi på PrimeQ har hjälp många kunder med både konfiguration och processen att migrera e-posten upp i molnet.

Vad behöver ni som kund ta ställning till?

 • Välj den Office 365-plan som passar ert företag bäst. Detta görs med fördel i samråd med oss på PrimeQ
 • Tidsplan för migreringen. Tillsammans kommer vi fram till en tidplan och vilket tillfälle som passar er organisation bäst och med minst påverkan för era användare.
 • Backup. I samråd kommer vi fram till vilken nivå ni behöver.
 • SLA Support eller Jour/Beredskap. Bestäm ert eget SLA med vilka tider ni behöver tillgång till support eller jourberedskap.

Så här går vi tillväga

 • Inför migreringen
  Tillsamman analyserar vi din befintliga miljö och identifierar eventuella problem. Strategin tas fram. Vi förbereder migreringen genom att användare och profiler återskapas i Office 365. I samråd bestämmer vi ett övergångsdatum som passar er organisation.
 • Migrering av data
  På överenskommet datum börjar vi migrera över data. Dina användare kan jobba vidare som vanligt. Vårt team håller kontaktpersonen hos er uppdaterad om varje steg.
 • Lokal konfiguration
  Tillsammans analyserar vi din befintliga miljö och identifierar eventuella problem. Migreringen förbereds genom att användare och profiler återskapas i Office 365. Gemensamt bestämmer vi ett övergångsdatum.
 • Cut-over – övergång
 • Efter migrering
  Två arbetsdagar efter övergången kontaktar vår migreringsspecialist dig för att säkerställa att processen gått smidigt och att inga frågor eller problem kvarstår.
 • Introduktion
  När allt är klart presenterar vi dig för vårt introduktionsteam som hjälper dig att börja förbättra verksamheten genom olika Office 365-funktioner.

Rätt licensierad med Office 365

Office 365 är en form av prenumeration där du månads- eller årsvis betalar för den licensmodell som passar just dina behov. Inga höga initialkostnader nu. Inga höga uppgraderingskostnader senare. Endast ett lågt månadspris.

Några andra fördelar:

 • Sömlös integrering med OneDrive gör att du enkelt kan spara och komma åt filer var som helst och på vilken enhet som helst.
 • Fungerar för användare med flera plattformar som växlar mellan Windows och Mac.
 • Office 365 ger dig rätt att köra Office på upp till fem enheter, till exempel din PC, hemmadator och iPad.
 • Samtidig redigering i realtid gör det möjligt för flera användare att arbeta i samma dokument samtidigt.

Med Office 365 är du alltid rätt licensierad. Som administratör har du tillgång till en kontrollpanel där du har full översikt över bland annat licenser, enheter och användare.

Du finner alltid en licensmodell som passar just ert behov. Oavsett om ni är en kommun, ett privatägt företag, student, privatperson, skola eller omsorg. Fråga oss – vi hjälper er att finna rätt licensmodell.

Exempel på de vanligaste paketeringarna för små- och mellanstora bolag:

Mer info om Microsoft 365

Vill du veta mer om Office 365?

Fyll i formuläret nedan så kommer Andreas kontakta dig inom kort.

Tyvärr så blev det lite fel när du försökte kontakta oss:

Andreas Ekman

Hej, jag heter Andreas och jag är tjänsteansvarig för Office 365.
Kontakta gärna mig om du har några frågor om tjänsten.

08-120 404 60

Affärssystem & Beslutsstöd


Allt i molnet


Nu mer än någonsin är det aktuellt att jobba både hemifrån och från sin kontorsarbetsplats, eller från annan mötesplats. Det sätter företags digitalisering på prov när behovet ökar för att göra systemen mer flexibla och tillgängliga för medarbetarna,...

Ekonomi & Lön


Ekonomitjänster


Vi har även konsulter som har lång erfarenhet och inriktar sig på fastighet- och koncernredovisning. Vi för en nära dialog med våra kunder och skräddarsyr tjänsten efter våra kunders önskemål och situation. Det finns möjlighet att lägga ut hela ar...

Telefoni


Kommunikationslösningar


Allt fler företag övergår till helt molnbaserade IT-system då det genererar ökad kapacitet och effektiviserar arbetsflödet. Vi vet att samma princip gäller telefoni och därför erbjuder vi på PrimeQ, Tele365, marknadens mest flexibla växelösning i mol...