PrimeQ - En partner. Många specialister.
Office 365

Office 365

Nöj dig inte endast med Microsoft Office 365

Vi hjälper er undvika fallgroparna

Sidebar bild
Vi är specialister inom IT och tillgodoser era behov och gör er vardag enklare. PrimeQ levererar IT-drift-, support, moln- och konsulttjänster. Vi vet hur viktigt det är att IT-lösningarna fungerar för att verksamheten ska flyta på och vi lägger stor vikt vid personlig service och tar fram system som är noggrant anpassade utefter era behov.

Nöj dig inte endast med Microsoft Office 365 – med vår tjänst för Office 365 får du dessutom svensktalande support i världsklass, SPOC, backup och migrering med konfigurering.

Det låter så enkelt – “det är bara att flytta upp i molnet”. Tyvärr finns det många fallgropar på vägen dit. Hur ska migreringen gå till? Backup? Vem ringer vi om vi behöver hjälp?

Låt oss på PrimeQ ta hand om er flytt till Office 365 så kan ni undvika fallgroparna och få en smidig, driftsäker och stabil övergång till Office 365. För visst är det en fantastisk tjänst som Microsoft erbjuder, men tyvärr är den inte komplett och anpassad för alla. Vi börjar med det kanske viktigaste – backup. Microsoft tar inte backup av ert data. Det tål att upprepas – Microsoft tar INTE backup av ert data. Läs mer om backup för Office 365 här.

En annan aspekt är support, vem kan ni ringa som känner till er och er IT-miljö? Vem tar helhetsansvaret om integrationen mellan ert CRM-system och Outlook inte fungerar? Microsoft kommer inte att göra det, men genom vår servicedesk och funktionen SPOC så tar vi ansvaret för att felsöka detta tillsammans med leverantören av ert CRM-system. Med en svarstid på 14 sekunder dessutom. Läs mer om vår servicedesk här.

Alla företag har heller inte den tekniska kunskap som krävs för att konfigurera och sköta migreringen till Office 365. Vi på PrimeQ har hjälp många kunder med både konfiguration och processen att migrera e-posten upp i molnet.

Vad behöver ni som kund ta ställning till?

 • Välj den Office 365-plan som passar ert företag bäst. Detta görs med fördel i samråd med oss på PrimeQ
 • Tidsplan för migreringen. Tillsammans kommer vi fram till en tidplan och vilket tillfälle som passar er organisation bäst och med minst påverkan för era användare.
 • Backup. I samråd kommer vi fram till vilken nivå ni behöver.
 • SLA Support eller Jour/Beredskap. Bestäm ert eget SLA med vilka tider ni behöver tillgång till support eller jourberedskap.

Så här går vi tillväga

 • Inför migreringen
  Tillsamman analyserar vi din befintliga miljö och identifierar eventuella problem. Strategin tas fram. Vi förbereder migreringen genom att användare och profiler återskapas i Office 365. I samråd bestämmer vi ett övergångsdatum som passar er organisation.
 • Migrering av data
  På överenskommet datum börjar vi migrera över data. Dina användare kan jobba vidare som vanligt. Vårt team håller kontaktpersonen hos er uppdaterad om varje steg.
 • Lokal konfiguration
  Tillsammans analyserar vi din befintliga miljö och identifierar eventuella problem. Migreringen förbereds genom att användare och profiler återskapas i Office 365. Gemensamt bestämmer vi ett övergångsdatum.
 • Cut-over – övergång
 • Efter migrering
  Två arbetsdagar efter övergången kontaktar vår migreringsspecialist dig för att säkerställa att processen gått smidigt och att inga frågor eller problem kvarstår.
 • Introduktion
  När allt är klart presenterar vi dig för vårt introduktionsteam som hjälper dig att börja förbättra verksamheten genom olika Office 365-funktioner.

Rätt licensierad med Office 365

Office 365 är en form av prenumeration där du månads- eller årsvis betalar för den licensmodell som passar just dina behov. Inga höga initialkostnader nu. Inga höga uppgraderingskostnader senare. Endast ett lågt månadspris.

Några andra fördelar:

 • Sömlös integrering med OneDrive gör att du enkelt kan spara och komma åt filer var som helst och på vilken enhet som helst.
 • Fungerar för användare med flera plattformar som växlar mellan Windows och Mac.
 • Office 365 ger dig rätt att köra Office på upp till fem enheter, till exempel din PC, hemmadator och iPad.
 • Samtidig redigering i realtid gör det möjligt för flera användare att arbeta i samma dokument samtidigt.

Med Office 365 är du alltid rätt licensierad. Som administratör har du tillgång till en kontrollpanel där du har full översikt över bland annat licenser, enheter och användare.

Du finner alltid en licensmodell som passar just ert behov. Oavsett om ni är en kommun, ett privatägt företag, student, privatperson, skola eller omsorg. Fråga oss – vi hjälper er att finna rätt licensmodell.

Exempel på de vanligaste paketeringarna för små- och mellanstora bolag:

Mer info om Microsoft 365

Vill du veta mer om Office 365?

Fyll i formuläret nedan så kommer Andreas kontakta dig inom kort.

Tyvärr så blev det lite fel när du försökte kontakta oss:
Andreas Ekman

Andreas Ekman

Hej, jag heter Andreas och jag är tjänsteansvarig för Office 365.
Kontakta gärna mig om du har några frågor om tjänsten.

08-120 404 60

Affärssystem & Beslutsstöd


Kund- & leverantörsreskontra


Effektiv kundreskontra Kundreskontran i affärssystemet Xledger är helt integrerat med huvudboken och övriga delsystem. Funktionerna är designade för att uppnå största effektivitet och automatisering i hanteringen av kundfakturorna. Faktureringsmodul...

Ekonomi & Lön


Tidsredovisning


Genom modern teknik kan de anställda på ett enkelt och flexibelt sätt registrera sin arbetade tid och frånvaro via datorn eller telefonen. Både chefer och eventuella attestanter får en tydlig överblick och kan följa upp bland annat arbetstid, avvikel...

Telefoni


Känn friheten


I spåren av coronavirusets spridning i samhället söker många företag efter kostnadsbesparingar under krisen. PrimeQ har tagit fram ett erbjudande, tillsammans med Telia, som kan underlätta. Beställ vår populära molnväxel, Tele365, och få fyra beta...