PrimeQ - En partner. Många specialister.
Antispam som en tjänst

Antispam som en tjänst

Skydda er mot spam och skräppost med SpamTitan
Sidebar bild
Vi är specialister inom IT och tillgodoser era behov och gör er vardag enklare. PrimeQ levererar IT-drift-, support, moln- och konsulttjänster. Vi vet hur viktigt det är att IT-lösningarna fungerar för att verksamheten ska flyta på och vi lägger stor vikt vid personlig service och tar fram system som är noggrant anpassade utefter era behov.

Har du tröttnat på att inkorgen svämmar över av reklam och annan skräppost? Hur mycket tid spenderar du på att rensa bort e-postmeddelanden? Det är inte bara tidskrävande och irriterande, det utgör en faktisk risk också. Antalet phishingattacker ökade med 220% under 2018 enligt Webroots årliga hotrapport för 2019.

E-posten ligger högt upp på listan av affärskritiska system. Det är av yttersta vikt att e-postflödet fungerar funktionsfritt och säkert. Säkerhetslösningarna i dagens IT-miljöer är både avancerade och kostsamma. Ändå händer det ofta att spam och phishing-meddelanden – och till och med virus – dyker upp i inkorgen.

E-postsäkerhet är idag avgörande för ett företag. Vår e-postsäkerhetslösning är lätt att komma igång med och eftersom det är en molntjänst kräver den ingen investering i hårdvara eller licenser. Med en rensning av 99,97 procent av all spam och med virusskydd för både inkommande och utgående e-post ger den ett mycket bra skyddslager.

När ni använder vår tjänst för spamfiltrering kan ni känna er helt trygga med att ni följer applicerbara regler och lagar (som PUL och GDPR). All säkerhetsskanning utförs inom Sveriges gränser och vi äger själva samtliga filtreringsservrar som används i tjänsten. Innehållet i e-posten kan INTE läsas av någon annan än mottagaren.

Vad är SpamTitan?

SpamTitan är den säkerhetslösning som vi bygger vår tjänst på. Lösningen är utomordentligt enkel att ställa in och hantera. Effektiviteten, med sina många funktioner, är så hög som 99,97 procent när det gäller spamdetektering och virus.

SpamTitan har vunnit många utmärkelser genom åren och räknas som branschledande när det kommer till spamhantering. Lösningen är utformad för att lätt kunna integreras i kundens befintliga infrastruktur och konfigureringen är mycket enkel.

Produktegenskaper

  • Skräppostfiltrering. SpamTitan filtrerar organisationens e-posttrafik för att stoppa spam från att nå dina användare. Lösningen garanterar 99,97 procents spamupptäckt genom flerskiktade spamanalyser inklusive realtidskontroll av svarta listor (RBLs), listor över webbplatser som upptäcktes i oönskad e-post (SURBLs),
  • Policyramverk för avsändare och Bayesian statistikanalys. Denna kombination tillsammans med en låg falsk positiv hastighet på 0,03 procent kan du vara trygg med att dina användare aldrig förlorar riktig e-post, men samtidigt skyddas från oönskad e-post.
  • Blockering av virus och skadlig programvara. Den flerfaldigt prisbelönta lösningen innehåller dubbla antivirusskydd, Bitdefender och ClamAV, som effektivt blockerar virus och Malware som försöker infiltrera nätverket via e-post.
  • Vitlistning/svartlistning. Med den här säkerhetslösningen kan du vitlista/svartlista avsändares e-postadresser, vilket innebär att du kan välja att alltid tillåta/blockera e-post från en viss e-postadress, domän, subdomän eller IP-adress.
  • Rapportering för administratörer. SpamTitan kan skicka en karantänrapport till användare med adminbehörigheter på angivna tider och intervaller. Karantänrapporten innehåller en lista med e-postmeddelanden som inte har skickats till användare eftersom de potentiellt innehåller spam eller virus. Administratören kan välja att leverera, vitlista eller ta bort e-postmeddelanden i karantän direkt i rapporten.
  • Verifiering av mottagare. SpamTitan kan skicka en karantänrapport till användare på angivna tider och intervaller. Karantänrapporten innehåller en lista med e-postmeddelanden som inte har skickats till användare eftersom de potentiellt innehåller spam eller virus. Slutanvändaren kan välja att leverera, vitlista eller ta bort e-postmeddelanden i karantänrapporten.
  • Utgående skanning. En utgående skanning av e-post är viktig idag. Det blockerar spam och virus som skickas ut från din organisation, vilket förhindrar att dina IP-adresser svartlistas som en spammare av en av de många globala svartlistningstjänsterna. IP-svartlistning förhindrar e-postleverans, stör affärsprocesser och produktivitet samt är svårt och är tidskrävande att lösa. SpamTitan förhindrar detta.
  • Autentisering. Med inställningarna för webbautentisering kan du kontrollera varje domän och vilken autentiseringsmetod som ska användas när en användare försöker logga in. Följande autentiseringsmetoder stöds: internt (standard), LDAP, SQL Server, POP3 och IMAP. Stödet för externa autentiseringsmoduler säkerställer att användare inte behöver komma ihåg flera lösenord. Alla inloggningsförsök kommer att riktas till lämplig autentiseringsserver för den domänen.

Vill du veta mer om Antispam som tjänst?

Fyll i formuläret nedan så kommer Andreas kontakta dig inom kort.

Tyvärr så blev det lite fel när du försökte kontakta oss:
Andreas Ekman

Andreas Ekman

Hej, jag heter Andreas och jag är tjänsteansvarig för Antispam som tjänst.
Kontakta gärna mig om du har några frågor om tjänsten.

08-120 404 60

Affärssystem & Beslutsstöd


Verksamhetsområden


Alla branscher har olika utmaningar och fokusområden. Ibland är det viktigt att leverera rapporter på flera olika sätt, ibland är det viktigast med tidsredovisning eller att du kan hantera olika juridiska enheter. PrimeQ har erfarenhet av att hjälpa...

Ekonomi & Lön


Koncernredovisning


Om din verksamhet är uppdelad i flera bolag och dessa samtidigt ägs av ett gemensamt moderföretag så föreligger en koncern. I större koncerner måste moderföretaget visa en sammanslagen (konsoliderad) ekonomisk redovisning, som omfattar alla företag, ...

Telefoni


Tele365 Svarsservice


Om det är många som ringer, telefonisten är sjuk eller företaget är på utbildning är det bra att kunna ta till vår prisvinnande svarsservice Lika proffsigt som om du skulle gjort det själv Vi svarar i ert namn, enligt ert manus och enligt de inst...