PrimeQ - En partner. Många specialister.
Backup för Office365

Backup för Office365

Varför och hur
Sidebar bild
Vi är specialister inom IT och tillgodoser era behov och gör er vardag enklare. PrimeQ levererar IT-drift-, support, moln- och konsulttjänster. Vi vet hur viktigt det är att IT-lösningarna fungerar för att verksamheten ska flyta på och vi lägger stor vikt vid personlig service och tar fram system som är noggrant anpassade utefter era behov.

Av över 1 000 tillfrågade it-proffs svarade 81 % att de har varit med om dataförlust i Office 365 – från enkla användarfel till större datasäkerhetshot – Källa: Veeam

Trodde du att Microsoft tar hand om allt?

Med Office 365 är det dina data – och det är ditt ansvar att skydda dem. En vanlig missuppfattning är att Microsoft tar allt ansvar för helheten gällande Office 365. Det som Microsoft tar ansvar för är infrastrukturen och ”upptiden” men det är du som är ansvarig för dina data. Detta innebär att du själv måste ta ansvar för dina data inom Exchange Online, SharePoint Online och OneDrive.

Microsoft erbjuder geografisk redundans, vilket ofta misstas för backup. Backup är när man tar en kopia av data och lagrar den på annan plats så att du snabbt kan återskapa data vid dataförlust (exempelvis oavsiktlig radering av användare, utpressningsvirus eller dylikt). Geografisk redundans däremot skyddar dig mot fel på hårdvara eller andra problem i infrastrukturen och i datacenter.

Detta innebär att du alltid behöver komplettera ditt Office 365 med en extra backuplösning. Vi hjälper dig att göra det på bästa sätt tack vare vårt samarbete med Veeam.

Vad ansvarsfördelningen innebär

Microsoft har tagit fram en modell för ansvarsfördelning som hjälper dig att förstå deras roll och din egen för att dina data ska vara säkra.

Vad modellen innebär rent konkret är att du behöver en bra lösning för följande moment som vi kan ta hand om åt dig med hjälp av Veeam Backup för Microsoft Office 365:

  • Säkerhetskopiering
  • Återställning
  • E-discovery

Säkerhetskopiera Office 365 SharePoint, e-post och filer till valfri plats

En säkerhetskopia är i sin enklaste form en kopia av dina data som lagras oberoende av källan. Detta minskar riskerna och ger dig trygghet i vetskapen att du kan återställa data när behovet finns. Med vår backuplösning från Veeam kan du:

  • Hämta Office 365 Exchange Online, SharePoint Online, OneDrive för företag och Microsoft Teams data från en molnbaserad instans av Office 365
  • Säkerhetskopiera data så ofta som var femte minut i Microsofts ursprungliga format
  • Säkerhetskopiera Exchange och SharePoint lokalt, vilket minskar påverkan på ditt datacenter
  • Skydda data som publiceras och delas med Microsoft Teams chattar, filer och webbplatser

Återställa Office 365 med branschledande flexibilitet

Några enkla klick: mer ska du aldrig behöva för att göra tillförlitliga och detaljerade återställningar av Office 365, oavsett om det gäller e-post, webbplatser, dokument, bibliotek och listor i SharePoint eller OneDrive för företagskonton.

Med inbyggda Veeam Explorers™ för Microsoft Exchange, SharePoint och OneDrive för företag kan du:

  • Snabbsöka och göra specifika återställningar av enskilda objekt – inklusive Microsoft Teams-data – som finns i en skyddad kopia av säkerhetskopian för Office 365
  • Direkt återställa Office 365-objekt genom ett antal branschledande lösningar
  • Välja bland över 25 olika sätt att återställa från Office 365-säkerhetskopior (länk)

Utnyttja kraftfull E-discovery för Office 365-data

Utan en lättillgänglig kopia av dina data kan återställning av Office 365-e-post av efterlevnadsskäl vara kostsamt, tidskrävande och orsaka stora störningar i ditt företag. Om det är ens är möjligt.

Med Veeam kan du använda de välbekanta, avancerade sök-funktionerna och de flexibla återställnings- och exportalternativen för att göra en elektronisk bevisanskaffning (e-discovery) för Office 365, oavsett om det gäller e-post, filer eller webbplatser – lika enkelt som du skulle kunna med en traditionell lokal säkerhetskopiering av data.

Enklare att komma igång och göra rätt med vår hjälp

60 % av känsliga molndata ligger i Office-dokument och 75 % av dem säkerhetskopieras inte – Källa: Veeam

Varför är det så många företag som inte säkerhetskopierar viktiga data? Ibland är det inte så lätt att komma igång på egen hand, även om det finns kraftfulla verktyg som Veeams. Det är mycket att tänka på när det gäller var säkerhetskopian ska lagras, hur ofta säkerhetskopior ska tas och banala detaljer som att leta upp och mata in några nummerserier för att slutföra konfigurationen.

Veeam Backup för Office 365 passar perfekt in i PrimeQs utbud av molntjänster, eftersom dina data från Office 365 kan säkerhetskopieras till valfritt mål. Det innebär att säkerhetskopiering lätt kan anpassas efter din molnstrategi oavsett om du kör med ett publikt eller privat moln eller kanske ett hybridmoln. Vi hjälper dig gärna att välja rätt mål och intervall för din säkerhetskopiering och att sköta Veeams lösning, så slipper du själv krångla med konfigurationen. Hör av dig idag så berättar vi mer.

Vill du veta mer om Backup av Office365?

Fyll i formuläret nedan så kommer Jörgen kontakta dig inom kort.

Tyvärr så blev det lite fel när du försökte kontakta oss:
Jörgen Svensson

Jörgen Svensson

Hej, jag heter Jörgen och jag är tjänsteansvarig för Backup av Office365.
Kontakta gärna mig om du har några frågor om tjänsten.

+46 70 300 06 81

Affärssystem & Beslutsstöd


Kassa, bank & betalningar


Bankintegrationen i Xledger är en central del i affärssystemet. Genom bankmodulen erbjuder vi en integration mot de flesta svenska banker. Med Xledgers bankavtal ges du möjligheten att ha en total översikt över alla banktransaktioner och även godkänn...

Ekonomi & Lön


Utläggshantering


Våra erfarna lönekonsulter kan sköta er utläggshantering medan ni fokuserar på det viktiga – er kärnverksamhet. Processen börjar genom att den anställde lägger in uppgifter om utlägget, anger belopp och karaktär. Hur registreringen av utlägget däreft...

Telefoni


Support


Oavsett hur ofta du behöver hjälp så finns vi tillgängliga. Hos oss får du alltid prata med en tekniker som löser över 90% av alla ärenden vid första kontakten. Ingen fråga är för enkel eller komplicerad. Tecknar ni ett supportavtal med oss så behöve...