PrimeQ levererar IT-drifttjänster där våra kunder köper en tjänst, funktion eller process med garantier på önskad tillgänglighet.
Inom området ekonomi- och lönetjänster arbetar auktoriserade redovisningskonsulter och vi erbjuder tjänster från löpande bokföring till årsbokslut och deklarationer.
Vi erbjuder lösningar som kan innehålla allt från verksamhets/behovsanalys och processkartläggning till systemleverans och support.
Smarta telefonilösningar för alla typer av företag. Lättanvänt, prisvärt och med tillgänglig support med lång erfarenhet av telefonitjänster.
PrimeQ - En partner. Många specialister.

Säker åtkomst

som tjänst med Portal och VPN

61% av beslutsfattarna känner sig lite eller ganska osäkra på om deras företag kan stå emot åtkomstattacker – Källa: IDG

Den mobila världen ställer nya krav

IT är idag mer komplext än någonsin. Många företag satsar hårt på digital transformation och lägger ut sin infrastruktur i publika och privata moln. Samtidigt ställs allt högre krav på stöd för flexibla arbetssätt. Ofta behöver man kunna jobba från mobila och i många fall privata enheter. Därmed behöver man kunna komma åt data och applikationer smidigt från alla typer av enheter oavsett var man befinner sig i världen.

Tidigare har företag varit inriktade på att säkra nätverket på kontoret. Men numera behöver man kunna säkra själva datan och/eller själva enheterna. För det krävs en omställning i hur man tänker kring säkerhet och åtkomst. Samtidigt innebär framväxten av så kallad Hybrid-it att man jobbar i olika system och plattformar, vilket gör det svårt att få en samlad bild över säkerheten utan rätt verktyg. Dessutom betyder nya lagkrav såsom GDPR att säker hantering av data blir allt viktigare.

Både smidig och säker åtkomst

Med PrimeQs tjänst för Portal och VPN kan du öka din effektivitet med mobila arbetssätt och samtidigt skapa en så säker åtkomst som möjligt till applikationer och data i ditt datacenter eller moln, utan att det blir speciellt krångligt.

Lösningen möjliggör en unik integration av molntjänster, mobiler, applikationer och nätverksåtkomst för att du ska kunna dra nytta av alla fördelar med Hybrid-it på ett säkert sätt och enklare efterleva regelverk.

I tjänsten ingår följande:

 • Stöd för alla typer av enheter (PC, MAC, IOS, Android)
 • Rollbaserad åtkomst
 • Säkerhetskontroll av enhet före åtkomst
 • Kontroll av BYOD-enheter
 • Stöd för SSO (Single-Sign-On) för både interna och molnbaserade applikationer
 • Integration mot ditt Active Directory
 • Stöd för tvåstegsverifiering (MFA via SMS, Google authenticator, osv.)
 • Traditionell VPN
 • Stöd för MDM (Mobile Device Management)
 • Webbaserad portal

 

Kunskap är makt

Vill du lära dig mer om säker åtkomst? Ta del av rapporten State of Enterprise Secure Access från 2019 där IDG har tagit reda på vad över 300 beslutsfattare har för utmaningar och lösningar när det gäller säker åtkomst. Rapporten visar:

 • vilka modeller, molntjänster andra har valt,
 • utmaningar kring åtkomst och hur dessa påverkar oss,
 • vilka modeller och tekniker andra planerar att investera i.

Kolla även in en video om Pulse Connect Secure som ger en bra grundförklaring på drygt 1 minut. Vi delar gärna med oss av vår kunskap för att hjälpa dig bil så trygg som möjligt när det gäller åtkomst.

Vill du veta mer om Säker åtkomst som tjänst?

Fyll i formuläret nedan så kommer Jörgen kontakta dig inom kort.

Tyvärr så blev det lite fel när du försökte kontakta oss:

Jörgen Svensson

Hej, jag heter Jörgen och jag är tjänsteansvarig för Säker åtkomst som tjänst.
Kontakta gärna mig om du har några frågor om tjänsten.

+46 70 300 06 81

Affärssystem & Beslutsstöd


Xledger – ett komplett affärssystem i molnet


Ett affärssystem ska effektivisera verksamheten och innehålla flera olika funktioner som kan integreras med andra IT-system för att hantera bolagets ekonomistyrning, administration och analys. PrimeQ levererar Xledger som är ett av de mest omfatt...

Ekonomi & Lön


Deklarationer


Skattelagstiftningen är krånglig och Skatteverkets råd och föreskrifter är många gånger svåra att förstå och tillämpa. Samtidigt kan felaktiga uppgifter (även oavsiktliga) i den årliga deklarationen för inkomstskatt innebära ekonomiska sanktioner i f...

Telefoni


Tele365 Mobilväxel


När du är på språng kan du enkelt hantera många av de funktioner som finns i Tele365 direkt via mobilen – lika smidigt och enkelt som på kontoret. Kontakter Under kontakter ser du de personer du valt som favoriter. I sökfältet kan du enkelt hitta...