PrimeQ levererar IT-drifttjänster där våra kunder köper en tjänst, funktion eller process med garantier på önskad tillgänglighet.
Inom området ekonomi- och lönetjänster arbetar auktoriserade redovisningskonsulter och vi erbjuder tjänster från löpande bokföring till årsbokslut och deklarationer.
Vi erbjuder lösningar som kan innehålla allt från verksamhets/behovsanalys och processkartläggning till systemleverans och support.
Smarta telefonilösningar för alla typer av företag. Lättanvänt, prisvärt och med tillgänglig support med lång erfarenhet av telefonitjänster.
PrimeQ - En partner. Många specialister.

Microsoft Autopilot

Arbetsplats 2.0 med Microsoft Autopilot

Vill du och ditt företag förenkla era datorinstallationer, spara pengar och samtidigt öka effektiviteten?

Är du trött på krånglig hantering med komplicerade tjänster eller verktyg? Nu finns en smidig och effektiv lösning på problemet – Microsoft har utvecklat den molnbaserade tjänsten Windows Autopilot.

Lämna gårdagens tänk, med tröttsam imagehantering, långa installationer, föråldrad teknik och onödiga kostnader bakom dig – och säg hej till Microsoft Autopilot.

Stora bolag har länge skött imagehanteringen av sina PC med verktyg som SCCM (Microsoft System Center Configuration Manager) eller MDT (Microsoft Deployment Toolkit). Licenserna är kostsamma och underhåll samt konfigurering är både komplicerat och tidskrävande. Faktum som har exkluderat många mindre och mellanstora bolag där PC-installationer ofta sker manuellt, med höga kostnader och olika resultat som följd.

Minska kostnaderna, höj kvaliteteten och effektiviteten

För att undvika problem, minska kostnader och samtidigt höja kvaliteten samt öka effektiviteten i ditt företag har Microsoft utvecklat Windows Autopilot. En molnbaserad lösning som automatiserar installation och konfiguration av en ny dator, så att du slipper göra detta manuellt.
Eftersom konfiguration och inställningar av exempelvis applikationer och säkerhetsinställningar görs i molnet försvinner behovet av tekniker och konfigurerade distributionspunkter. Datorn kan skickas direkt till era användare om så önskas. Ett förfarande som minimerar behovet av handpåläggning och transporter – och speciellt användbart om en organisation sitter utspridd över flera delar av Sverige eller världen.

Om tjänsten

Två fördelar med Autopilot som är väl värda att nämna.

  • Inget behov av kostsam imagehantering.
    Autopilot hämtar automatiskt alla de inställningar, policys, drivrutiner och applikationer som användaren behöver i sitt arbete, direkt från molnet. IT-avdelningen behöver inte bli inblandad som mellanhand utan datorn skickas direkt till användaren. Autopilot gör det lättare än någonsin för användarna att snabbt och smidigt få tillgång till önskvärt material. Effektivt och ekonomiskt.
  • Säkert, standardiserat med full kontroll och kvalitet.
    Eftersom säkerhetsinställningar och konfiguration hanteras i molnet blir alla datorer lika. Datorerna finns registrerade och kan vid behov styras och uppdateras på distans. Detta innebär full kontroll och mindre behov av kostsamma tekniker som installerar programvara och säkerhetspatchar.
  • Du som användare behöver knappt lyfta ett finger för att ständigt ha en uppdaterad dator med de senaste säkerhetspatcharna.

Mer info från Microsoft: https://docs.microsoft.com/en-us/windows/deployment/windows-autopilot/windows-autopilot

Autopilot för små och mellanstora bolag

Standard PC och imagehantering har tidigare varit förunnat de större företagen som har resurser i form av tid och pengar för att skapa standardimage för sina olika PC modeller. Med vår tjänst Autopilot for SMB tar vi fram ett urval av modeller från Dell, HP och Lenovo som alla SMB-kunder kan använda.
Fördelar med detta:

  • Bättre pris på hårdvara.
  • Lägre installationskostnad.
  • Säker och standardiserad ”image”.

Läs även om vårt koncept ”Arbetsplats som tjänst

Vill du veta mer om Microsoft Autopilot?

Fyll i formuläret nedan så kommer Jörgen kontakta dig inom kort.

Tyvärr så blev det lite fel när du försökte kontakta oss:

Jörgen Svensson

Hej, jag heter Jörgen och jag är tjänsteansvarig för Microsoft Autopilot.
Kontakta gärna mig om du har några frågor om tjänsten.

+46 70 300 06 81

Affärssystem & Beslutsstöd


Attestflöde


Xledger digitaliserar och automatiserar processer som sträcker sig från kostnadsrapporter och godkännanden till logistik och betalning. I attestflödena ingår revisionsspårning med möjlighet att skapa egna attestregelverk. Upplev skillnaden i arbet...

Ekonomi & Lön


Deklarationer


Skattelagstiftningen är krånglig och Skatteverkets råd och föreskrifter är många gånger svåra att förstå och tillämpa. Samtidigt kan felaktiga uppgifter (även oavsiktliga) i den årliga deklarationen för inkomstskatt innebära ekonomiska sanktioner i f...

Telefoni


Kommunikationslösningar


Allt fler företag övergår till helt molnbaserade IT-system då det genererar ökad kapacitet och effektiviserar arbetsflödet. Vi vet att samma princip gäller telefoni och därför erbjuder vi på PrimeQ, Tele365, marknadens mest flexibla växelösning i mol...