PrimeQ levererar IT-drifttjänster där våra kunder köper en tjänst, funktion eller process med garantier på önskad tillgänglighet.
Inom området ekonomi- och lönetjänster arbetar auktoriserade redovisningskonsulter och vi erbjuder tjänster från löpande bokföring till årsbokslut och deklarationer.
Vi erbjuder lösningar som kan innehålla allt från verksamhets/behovsanalys och processkartläggning till systemleverans och support.
Smarta telefonilösningar för alla typer av företag. Lättanvänt, prisvärt och med tillgänglig support med lång erfarenhet av telefonitjänster.

Flykten från Amazon AWS

HL-Display lämnar Amazon AWS och flyttar sina servrar till den svenska leverantören PrimeQ

Från molnjätten Amazon AWS till svenska PrimeQ

Vi är specialister inom IT och tillgodoser era behov och gör er vardag enklare. PrimeQ levererar IT-drift-, support, moln- och konsulttjänster. Vi vet hur viktigt det är att IT-lösningarna fungerar för att verksamheten ska flyta på och vi lägger stor vikt vid personlig service och tar fram system som är noggrant anpassade utefter era behov.

HL-Display lämnar Amazon AWS och flyttar sina servrar till den svenska leverantören PrimeQ. Det kontroversiella beslutet att lämna jättens molntjänst resulterade i att de sänkte sin kostnad med drygt 40% och fick en leverantör som de kan interagera och växa med. PrimeQ är tacksamma över förtroendet att sköta driften av HL-Displays servrar och att få driva projektet med att flytta drygt 80 stycken servrar och 40TB data ur molnjättens järngrepp till våra datacenter i Stockholm. En flytt som det skulle visa sig, AWS gjort mycket för att komplicera…

HL-Display levererar attraktiva och lönsamma butiksinredningar världen över

HL-Display tillhandahåller kreativa och hållbara lösningar för att skapa en bättre köpupplevelse. Med sina fyra fabriker och säljkontor i alla världsdelar levererar HL-Display attraktiva och lönsamma butiksinredningar till kunder världen över. De var tidiga med ett beslut om att flytta ut delar av sin IT i molnet och valet föll på AWS då de upplevdes vara i framkant av teknik och funktionalitet.

Amazon AWS gjorde flytten hem till Sverige komplicerad…

Ett 80-tal servrar med affärssystem och ett antal stödsystem flyttades till AWS och projektet ansågs som lyckat. Den befintliga driftleverantören fortsatte att sköta och ta ansvar för drift av servrarna och AWS användes som en ren kapacitetstjänst. När installationer av nya servrar och tjänster utfördes av både driftleverantör, tredje part och utvecklare uppstod en otydlighet kring ansvar och kostnaderna sköt i höjden. HL-Display tog då beslutet att påbörja flytten från AWS hem till Sverige och driftleverantören PrimeQ, en flytt som Amazon gjort en hel del för att komplicera.

Tomas Osbjer, IT-chef HL-Display

”Det var såklart ett kontroversiellt beslut att flytta hem servrarna till PrimeQ när så många andra gör tvärtom och tar steget ”upp i molnet”. Med facit i hand kan vi konstatera att vi borde tagit beslutet tidigare. Vi har sänkt våra kostnader med drygt 40% samtidigt som vi nu har en förutsägbar kostnad och en leverantör som vi kan interagera och växa med. PrimeQ har gjort ett fantastiskt arbete i flytten av servrar och tjänster och hela projektet var klart på mindre än fyra månader.”

Jörgen Svensson, CTO PrimeQ

Projektet var det första i större skala där vi flyttat servrar från molnleverantören AWS. Det var något förvånande att upptäcka hur långt Amazon gått för att försvåra en migrering från AWS. Vi har tidigare genomfört ett antal projekt med att flytta servrar till AWS, vilket varit mycket smidigt. Efter att vi lyckats hitta ett bra migreringsverktyg och skapat nödvändiga konfigurationsskript var det däremot relativt enkelt att flytta servrarna även om det rörde sig om ett 80-tal servrar och 40TB data.

En annan oväntad insikt har varit hur dåligt AWS verktyg för kostnadsuppföljning och prognos är. ”AWS cost explorer” som verktyget heter, har visat sig vara ett trubbigt och ineffektivt verktyg för analys och uppföljning av kostnader. För mig är det konstigt att kunderna accepterar detta.”

Godbitar från Kunskapsbanken

E-bok SonicWall cyber threat report 2019


To promote global awareness and facilitate important dialogues, SonicWall remains steadfast in its commitment to research, analyze and share threat intelligence via the 2019 SonicWall Cyber Threat Report.

Användarguide Tele365 spela in meddelande


En guide hur du spelar in ett ljudmeddelande.

Produktblad IT-Due Diligence


Står bolaget inför en kommande försäljning eller uppköp, bolagsvärdering eller vill ni helt enkelt ha en genomlysning av er IT-miljö och IT-drift?