Molntjänster


Vi hjälper dig i din resa mot molnet!

Molntjänster

– hög tillgänglighet och förutsägbar kostnad

MolntjänsterPrimeQ erbjuder innovativa och säkra molntjänster till företag och myndigheter. Med molntjänster får du en flexibel lösning med låg ekonomisk risk och kan samtidigt utnyttja skalfördelar med molntjänster. Detta ger tjänster med hög tillgänglighet till rimligt pris.

Allt fler företag och myndigheter tar steget ut och börjar arbeta med molntjänster istället för att förlita sig till interna system som måste installeras lokalt på varje maskin.

Fördelarna är många. I dagens mobila värld är förstås ett av huvudargumenten att det går enkelt att få tillgång till de olika tjänsterna oavsett var man fysiskt befinner sig. Allt fler arbetar delvis hemifrån eller behöver tillgång till sina arbetssystem när de är ute på tjänsteresa. Med molntjänster fungerar allt på samma sätt som om du fysiskt skulle befinna dig på kontoret.

Ett annat starkt argument är att allt ständigt är uppdaterat i molnet. Många känner nog igen frustrationen när flera medarbetare jobbar på ett och samma dokument och olika versioner skickas hit och dit via e-post tills man inte längre vet vem som har den aktuella versionen av filen. Med molntjänster kan flera personer arbeta på ett och samma dokument samtidigt och versionen man ser är ständigt den senaste.

Samma sak gäller mjukvaran. Med molntjänster får alla användare tillgång till den senaste versionen direkt, utan att IT-avdelningen måste springa runt och installera dessa fysiskt på respektive maskin. Det gör det också enklare när verksamheten växer.

Övergången till molntjänster innebär dock nya utmaningar exempelvis när det gäller säkerhetshantering och säkerhetskopiering av företagets data. Här kommer PrimeQ in i bilden.

PrimeQ erbjuder lösningar som hjäper ditt företag att börja arbeta med molntjänster, utan att du behöver oroa dig över den tekniska implementeringen och säkerheten i systemen. Vi ser till att din organisation får de molntjänster ni behöver för att sköta dagliga uppgifter såsom skapande och hantering av dokument och filer, e-posthantering och även lösningar för att driva interna system i molnet.

Hos oss får du förutsägbara kostnader, hög tillgänglighet och skräddarsydda lösningar som gör att din organisation kan arbeta effektivt och säkert till ett bra pris.

Unik portfölj av säkra molntjänster

PrimeQ erbjuder en unik portfölj av säkra molntjänster där vi har paketerat egna molntjänster men vi har även möjlighet att erbjuda globala molntjänster med lokal support och säkerhetslösning.

Azure kan användas som en isolerad miljö för t ex test och utvecklingsmiljöer men kan även med fördel kopplas ihop med din nuvarande IT-miljö. Det kan vara aktuellt om du t ex vill att dina användare skall logga in med sina vanliga AD användar-id och lösen. Läs mer om våra tjänster för Azure…

Office 365 är Microsoft molntjänst där du abonnerar på Microsofts traditionella Office paket samt ett antal produktivitetstjänster som du kan köra ”online” i en webbläsare eller ladda ned på din dator.  Exempel på produkter i Office 365 är Exchange Online, One Drive, Lync online, Word, Excel osv. I vissa av abonnemangen ingår licens för att ladda ned Office paketet på upp till 5st enheter (dator, Ipad osv) och i vissa abonnemang kan du endast köra online varianten i din webbläsare. Läs mer om våra olika tjänster för Office 365…

Molntjänster som Azure och AWS ger företag nya intressanta möjligheter att implementera tjänster och funktioner som kan boosta affärerna och underlätta vardagen. Till skillnad från interna ”on-prem” tjänster är Molntjänster ofta enkla att implementera och billigare än interna tjänster. Steget ut i Molnet innebär dock en hel del nya utmaningar som t ex hur man skall hantera säkerhet, företagets data, säkerhetskopiering, SLA:er osv. Utöver dessa utmaningar kräver molntjänster som Azure en omfattande teknisk kunskap för att komma igång, konfigurera och installera. Läs mer här…


Referenser

Personalen på PrimeQ är snabba och effektiva. Återkopplar alltid och förslår proaktiva åtgärder innan problemen uppstår. Vi är mycket nöjda med PrimeQ som teknikpartner.

John Silverstrand - Kundansvarig Banqsoft