PrimeQ levererar IT-drifttjänster där våra kunder köper en tjänst, funktion eller process med garantier på önskad tillgänglighet.
Inom området ekonomi- och lönetjänster arbetar auktoriserade redovisningskonsulter och vi erbjuder tjänster från löpande bokföring till årsbokslut och deklarationer.
Vi erbjuder lösningar som kan innehålla allt från verksamhets/behovsanalys och processkartläggning till systemleverans och support.
Smarta telefonilösningar för alla typer av företag. Lättanvänt, prisvärt och med tillgänglig support med lång erfarenhet av telefonitjänster.
2017-08-21

Fusion mellan PrimeQ Outsourcing AB och Attendit AB

PrimeQ Outsourcing AB, som ingår i PrimeQ koncernen och Attendit AB har den 21 augusti 2017 gått samman till ett bolag. Genom fusionen kompletteras bolagets kompetens och verksamhetsområden, vilket ger verksamheten ökad konkurrenskraft som helhetsleverantör inom IT och telefoni.

Läs mer

PrimeQ Outsourcing AB, som ingår i PrimeQ koncernen och Attendit AB har den 21 augusti 2017 gått samman till ett bolag. Genom fusionen kompletteras bolagets kompetens och verksamhetsområden, vilket ger verksamheten ökad konkurrenskraft som helhetsleverantör inom IT och telefoni. 

– Genom sammanslagningen skapar vi en starkare enhet, med bredare kompetens och större resurser, vilket ger oss en stark position inom både IT & telefoni. Båda bolagen arbetar idag inom IT och med hjälp av Attendits djupa kompetens inom telefoni får vi ett bredare och mer konkurrenskraftigt erbjudande, säger styrelseordföranden Jörgen Svensson. 

– Vi är väldigt glada över att kunna presentera nyheten om ett samgående med PrimeQ. Målet med sammanslagningen är att kunna erbjuda kunderna ett maximalt mervärde genom att kombinera de båda bolagens kompetens och produktportföljer. Bolagen har redan idag ett nära samarbete med ett antal gemensamma kunder och ett samgående är den naturliga fortsättningen på det samarbetet, säger Attendits VD Dennis Södergren. 

Dennis Södergren, idag VD för Attendit AB, blir ny VD för det sammanslagna PrimeQ Outsourcing AB samtidigt som nuvarande VD Jörgen Svensson blir arbetande styrelseordförande.

– PrimeQ koncernen har ett unikt totalkoncept med kompletterade tjänster inom IT, ekonomi och management. Samgåendet med Attendit ger oss ytterligare möjligheter att erbjuda nya och gamla kunder skräddarsydda lösningar som nu även inkluderar olika former av telefoni, säger koncernchefen Claes Völcker. 

Efter sammanslagningen av företagen får PrimeQ Outsourcing och Attendit tillsammans en omsättning om ca 25 Mkr och ca 20 anställda. PrimeQ koncernen kommer totalt omsätta drygt 50 Mkr med ca 50 anställda.


Om PrimeQ koncernen
Bolagsgruppen grundades 2011 av medarbetare med lång erfarenhet från ledande befattningar och specialistfunktioner inom IT, ekonomi och management. Detta ger bolaget en unik möjlighet att erbjuda våra kunder lösningar som bygger på olika delar av vårt erbjudande. På så sätt kan vi stötta företag under tillväxt med anpassade lösningar och tjänster. Vår affärsidé är att erbjuda innovativa, paketerade produkter och tjänster inom IT, ekonomi och management. Vår målsättning är att vara en partner och ”One stop shop” till våra kunder. Vi verkar i hela Sverige från vårt kontor på Södermalm i Stockholm. Se vidare: www.primeq.se 

Om Attendit AB
Attendit AB är en ledande leverantör av kostnadseffektiva lösningar inom telefoni och IT för företag. Sedan 2006 har vi hjälpt företag och organisationer med deras kommunikation. Vi är oberoende och lyder inte under någon av de stora aktörerna på marknaden. Det ger oss en unik möjlighet att erbjuda den lösning som passar varje enskild kund bäst. Det borgar för en hög kundnöjdhet. Tillsammans bygger vi en långsiktig kundrelation med trygghet, ärlighet och öppenhet som grund. Vi finns idag i Stockholm, Norrköping, Östersund och Jönköping och tillsammans har vi en mycket god produktkännedom i branschen och kan erbjuda de mest attraktiva lösningarna i vår produktportfölj. Vi sätter stort värde på våra samarbetspartner och utöver våra egna tjänster har vi även ett mångårigt samarbete med vanligaste förekommande operatörerna på marknaden. Se vidare: www.attendit.se

Godbitar från Kunskapsbanken

Produktblad Web Callback


Vår tjänst, Web Callback, hjälper befintliga och nya kunder att få kontakt med er på ett bekvämt sätt. De slipper vänta i eventuella telefonköer då de istället kan begära att bli uppringda via ett enkelt formulär på er hemsida.

Produktblad Webroot Webbfilter


Allowing uncontrolled internet access is a high-risk activity for any business, regardless of size, but it is particularly true for small to medium sized businesses (SMEs). Internet Proxy solutions are expensive to maintain and manage, while cost-effective alternatives are few and far between.

Broschyr Sju anledningar att byta till Microsoft 365


Molnfunktioner förändrar företagens arbetsmetoder i grunden. Därför behöver de heltäckande lösningar anpassade till en värld i digital förändring. Microsoft 365 är en, Microsoft 365 är en heltäckande, intelligent lösning med verktyg som är designade för att främja kreativitet, utveckla samarbete och förenkla säkerheten i hela företaget.