PrimeQ - En partner. Många specialister.

”Nu måste svenska företag stänga säkerhetsluckorna”

Pressrelease - 3 november, 2021

Antalet utpressningsattacker mot svenska företag och organisationer ökar kraftigt just nu. – Känslan är att vi inte tar de här hoten riktigt på allvar, säger Dennis Södergren som jobbar med it-säkerhetsfrågor på PrimeQ. Framförallt behöver säkerhetsmedvetandet hos användarna höjas. Mänskliga faktorer är oftast ett mycket större problem än själva tekniken, menar Dennis Södergren.

Antalet utpressningsattacker mot svenska företag och organisationer ökar kraftigt just nu.
– Känslan är att vi inte tar de här hoten riktigt på allvar, säger Dennis Södergren som jobbar med it-säkerhetsfrågor på PrimeQ. Framförallt behöver säkerhetsmedvetandet hos användarna höjas. Mänskliga faktorer är oftast ett mycket större problem än själva tekniken, menar Dennis Södergren.

De flesta organisationer i Sverige är oförberedda på en cyberattack. Det har bland annat visat sig när 2021 Voice of the CISO Report frågade it-säkerhetschefer i Sverige hur de bedömer nivån i sin egen organisation.

För att möta de växande hoten måste företag och organisationer i högre utsträckning än idag både utveckla strategier och genomföra tekniska åtgärder för att skydda sig, säger Dennis Södergren. Men framförallt behöver användarna få utbildning. Det är på mänsklig nivå de flesta säkerhetsluckor uppstår, menar Dennis Södergren.

Unik plattform som både testar och utbildar

Security Awareness från PrimeQ är en unik interaktiv utbildningsplattform som kontinuerligt testar och analyserar säkerhetsnivån i organisationen, samtidigt som användarna får utbildning i vad som krävs för att höja nivån och täppa till luckorna. Programmet höjer slutanvändarnas säkerhetsmedvetande och minimerar därmed risken för fullbordade angrepp.

Vi skickar in olika slags hot i organisationen för att se hur den reagerar, vilket gör att vi hela tiden kan anpassa utbildningsinsatserna till där de bäst behövs, säger Dennis Södergren. Vi har utvecklat den här tjänsten för att vi ser hur oerhört angeläget det är just nu. Det värsta kanske är att attackerna i allt högre utsträckning också riktar sig till mindre och medelstora företag, där vi tror att medvetenheten om riskerna är som lägst.

Läs mer om PrimeQ Security Awareness Training

Vill du veta mer om Security Awareness Training?

Fyll i formuläret nedan så kommer Dennis kontakta dig inom kort.

Tyvärr så blev det lite fel när du försökte kontakta oss:
Dennis Södergren

Dennis Södergren

Hej, jag heter Dennis och jag är tjänsteansvarig för Security Awareness Training.
Kontakta gärna mig om du har några frågor om tjänsten.

Godbitar från Kunskapsbanken

Snabbguide: Alternativ för en flexibel arbetsplats


Vissa medarbetare börjar nu överväga att återvända till kontoret, medan andra fortfarande arbetar på distans. Vi har alla ansvar för att fundera på var vi bäst kan uppfylla våra åligganden. Hur kan du maximera din produktivitet?

Video Kom igång med Microsoft Teams


Få en guidad visning över Microsoft Teams.

10 Azure backup tips


10 tips för hur du kan säkra er data genom backup. På bästa och smidigaste sätt!