PrimeQ blir helhetsleverantör till Avtalat inom IT, telefoni, ekonomi och affärssystem

Nyhet - 25 mars, 2021

Avtalat har valt PrimeQ som helhetsleverantör av tjänster inom IT, telefoni, ekonomi och affärssystem. Med fokus på att utveckla sin kärnverksamhet och att bygga upp bolaget beslöt Avtalat tidigt att outsourca ekonomi, IT, telefoni och affärssystem. Valet föll på PrimeQ, som levererar alla dessa tjänster sammanhållet och med fokus på kundens behov.

Avtalat har som uppdrag att informera och vägleda kring kollektivavtalad tjänstepension och försäkringar, både till företag och anställda. Under 2020 växte bolaget från fyra till drygt 70 medarbetare på nio platser i Sverige. Utöver behovet av ekonomi- och IT-tjänster behövde Avtalat även stöd med att utvärdera initiala behov och prioriteringar.

– Vi fick ett väldigt bra gensvar och stöd från PrimeQ gällande IT- och ekonomitjänster, vilket var viktigt då vi var i ett uppstartsskede. Det fanns ett väldigt flexibelt bemötande och nu när vår organisation är etablerad och har gått över i ett annat skede anlitar vi PrimeQ också för telefoni- och affärssystemslösningar, säger Niklas Hjert, VD på Avtalat.

Avtalat bildades 2020 när Svenskt Näringsliv, PTK och LO slog samman sina olika verksamheter för information om kollektivavtal, försäkringar och pensioner.

– Vi är oerhört stolta över att PrimeQ kunnat bidra till Avtalats resa med att slå ihop tre verksamheter under kort tid, och dessutom under en pandemi. Tack vara en väldigt bra beställarorganisation hos Avtalat och våra specialister kunde vi tillsammans genomföra ett intensivt uppstartsprojekt som skapat effektivitet i deras verksamhet, säger Claes Völcker, VD på PrimeQ.

PrimeQ är ett företag med specialister inom IT, telefoni, ekonomi och lön samt affärssystem. Att hålla ihop dessa tjänster inom ett och samma företag ger flera fördelar för kunden.

– Vi ser en stor fördel med att kunna jobba med en leverantör med många specialister och som samtidigt håller ihop hela leveransen. Valet att jobba med en extern leverantör var självklart för oss och ett viktigt krav från vår sida är en bra dialog samt hjälp och stöd med att ställa de rätta frågorna. Allt detta får vi från PrimeQ, som är lyhörda och har erfarenhet av att leverera till andra organisationer, säger Niklas Hjert.

Vill du veta mer?

Niklas Hjert, VD Avtalat, niklas.hjert@avtalat.se, 070-68971 73
Claes Völcker, VD PrimeQ, claes.volcker@primeq.se, 070-925 32 33

Om Avtalat
Avtalat är en verksamhet på drygt 70 personer med nio kontor i Sverige. Bolagets uppdrag är att utveckla sättet att nå ut till människor med information och vägledning kring pension och försäkring. Avtalat bildades när Svensk Näringsliv, PTK och LO slog samman sina olika verksamheter för information om kollektivavtal, försäkringar och pensioner.

Godbitar från Kunskapsbanken

Produktblad SpamTitan


Email represents the single critical utility of today's companies driving productivity, efficiency and cost savings. Unfortunately, bundled within its many advantages are significant threats which have the capacity to destroy your network and incur serious legal and financial repercussions for you and your business.

Snabbguide: Tele365 synka kontakter


Du vet väl att du kan synka dina lokala kontakter in i appen? Följ denna guide för att snabbt synkronisera dina kontakter.

Guide PowerPoint 2016 PC


Snabbstartguide. Ny användare av PowerPoint 2016? Använd denna guide för att lära dig grunderna.