PrimeQ levererar IT-drifttjänster där våra kunder köper en tjänst, funktion eller process med garantier på önskad tillgänglighet.
Inom området ekonomi- och lönetjänster arbetar auktoriserade redovisningskonsulter och vi erbjuder tjänster från löpande bokföring till årsbokslut och deklarationer.
Vi erbjuder lösningar som kan innehålla allt från verksamhets/behovsanalys och processkartläggning till systemleverans och support.
Smarta telefonilösningar för alla typer av företag. Lättanvänt, prisvärt och med tillgänglig support med lång erfarenhet av telefonitjänster.
PrimeQ - En partner. Många specialister.

PrimeQ effektiviserar företag genom sin unika mix av tjänster

Nyhet - 2 mars, 2021

Vad har tjänster inom ekonomi, IT, telefoni, affärssystem och nu E-handel gemensamt? Mycket ska det visa sig när man kan kombinera dem och hjälpa företag att effektivisera och automatisera processer i vardagen. Kring detta har PrimeQ lyckats skapa en attraktiv och flexibel paketering där företag erbjuds välja olika specialistkompetenser via outsourcing.

Vad har tjänster inom ekonomi, IT, telefoni, affärssystem och nu E-handel gemensamt? Mycket ska det visa sig när man kan kombinera dem och hjälpa företag att effektivisera och automatisera processer i vardagen. Kring detta har PrimeQ lyckats skapa en attraktiv och flexibel paketering där företag erbjuds välja olika specialistkompetenser via outsourcing.

Claes Völcker är en av tre grundare som startade PrimeQ 2011 och axlar idag rollen som koncernchef. Grundtrion hade innan PrimeQ bildades byggt upp och drivit bolag med liknande inriktning. Med decennier av samlade erfarenheter i bagaget skrevs en affärsidé ned som i stora drag är den samma idag. ”Att erbjuda innovativa, paketerade produkter och tjänster inom IT, Telefoni, Ekonomi & Lön”.

– Vi är såvitt vi vet ensamma om att kunna erbjuda kunderna ett brett tjänsteutbud och kombinationer av dessa, kommenterar Claes och fortsätter:
– I takt med att tekniken med molnbaserade system utvecklats har fördelarna med outsourcing blivit enklare att kommunicera. I synnerhet i kombination med det flexibla molnbaserade affärssystemet Xledger som PrimeQ är partner med sedan 2013. De molnbaserade tjänsterna ger kunderna trygghet att kunna skala upp och ned i volymer och tjänster efter behov. Vår devis ”En partner, många specialister” speglar väldigt väl vår verksamhet.

– PrimeQ är som många andra bolag och branscher mitt i en omställning till digitalisering, AI och automatisering av processer

En bas på cirka 500 kunder
Kunderna är i huvudsak små och medelstora tjänsteföretag. De utgör en stabil och trygg bas för PrimeQ’s verksamhet. Förutom ägarledda företag arbetar vi med ett betydande antal organisationer samt bolag inom fastighetsbranschen. En viktig milstolpe på kundsidan var när Svenskt Näringsliv efter en stor upphandling 2015 valde PrimeQ för både system och outsourcing.

Digitalisering och automatisering ökar
– PrimeQ är som många andra bolag och branscher mitt i en omställning till digitalisering, AI och automatisering av processer, säger Claes Völcker.
– Att ekonomikonsulter på grund av tekniken skulle komma att rationaliseras bort i framtiden tror han inte på, men att rollen kommer att utvecklas och bli mer intressant är något som Claes är säker på. Omvärldens ökade krav kommer att innebära fortsatt behov av ekonomikonsulter med hög kompetens och erfarenhet.

– Vi har under Coronapandemin fått bekräftelse på att vårt digitala sätt att arbeta är mycket väl fungerande, men betonar vikten av fortsatt fysiska möten och kontor.

Fortsatt expansion och fler kontor
Genom rekrytering av duktiga engagerade medarbetare och en positiv företagskultur så har PrimeQ växt till idag sammanlagt 80 personer. Under 2019 öppnades ett kontor i Västervik som idag består av 20 ekonomikonsulter med inriktning på fastighetsbranschen. I maj 2020 införlivades Motalabolaget SiteSmart i PrimeQ koncernen. SiteSmart besitter mycket hög kompetens inom E-commerce och har en egenutvecklad E-handelsplattform. SiteSmart kommer att addera nya
möjligheter och ytterligare bredda PrimeQ’s erbjudanden inom system och tjänster.

PrimeQ ser fram emot en fortsatt kontrollerad expansion och ser stora möjligheter inom outsourcing.
– Vi har under Coronapandemin fått bekräftelse på att vårt digitala sätt att arbeta är mycket väl fungerande, men betonar vikten av fortsatt fysiska möten och kontor. De är inte minst viktiga i ett kunskapsföretag för att skapa kreativitet, ett bra ledarskap och värdefull gemenskap, avslutar Claes.

Vill du veta mer om Ekonomi & Lön?

Fyll i formuläret nedan så kommer Claes kontakta dig inom kort.

Tyvärr så blev det lite fel när du försökte kontakta oss:

Claes Völcker

Hej, jag heter Claes och jag är tjänsteansvarig för Ekonomi & Lön.
Kontakta gärna mig om du har några frågor om tjänsten.

08-120 404 11

Godbitar från Kunskapsbanken

Produktblad Ekonomi


Våra erfarna redovisningskonsulter erbjuder skräddarsydda ekonomitjänster, från löpande bokföring till årsbokslut och deklarationer. Läs mer i vårt produktblad.

Produktblad Webroot Secure Anywhere


Världens minsta, snabbaste endpoint säkerhets klient erbjuder unikt skydd mot multi-vector hot.

Microsoft: Moderna anställda


Att förstå våra team: vilka vi arbetar med och hur de bäst samarbetar.