PrimeQ levererar IT-drifttjänster där våra kunder köper en tjänst, funktion eller process med garantier på önskad tillgänglighet.
Inom området ekonomi- och lönetjänster arbetar auktoriserade redovisningskonsulter och vi erbjuder tjänster från löpande bokföring till årsbokslut och deklarationer.
Vi erbjuder lösningar som kan innehålla allt från verksamhets/behovsanalys och processkartläggning till systemleverans och support.
Smarta telefonilösningar för alla typer av företag. Lättanvänt, prisvärt och med tillgänglig support med lång erfarenhet av telefonitjänster.
2020-04-28

PrimeQ Outsourcing AB förvärvar 51 % av MediaVault International AB inklusive varumärket Sitesmart®

PrimeQ Outsourcing AB, som ingår i PrimeQ koncernen har den 20 april 2020 förvärvat 51 % av aktierna i MediaVault International AB med säte i Motala. Genom förvärvet kompletteras bolagens kompetens och verksamhetsområden, vilket ger verksamheterna ökad konkurrenskraft som helhetsleverantör inom IT, affärssystem, e-handel och SMStjänster.

Läs mer

PrimeQ Outsourcing AB, som ingår i PrimeQ koncernen har den 20 april 2020 förvärvat 51 % av aktierna i MediaVault International AB med säte i Motala. Genom förvärvet kompletteras bolagens kompetens och verksamhetsområden, vilket ger verksamheterna ökad konkurrenskraft som helhetsleverantör inom IT, affärssystem, e-handel och SMStjänster.

– Vår intention är att förstärka vårt erbjudande inom webbutveckling och bredda vår portfölj av produkter med att täcka in e-handel. Sitesmart har utvecklat en egen ehandelsplattform med mycket gott renommé. Vi imponerades av både personalens kompetens och den tekniska lösningen, så det är väldigt glädjande att kunna presentera denna strategiska affär. Sitesmart har många namnkunniga kunder som t.ex. Klockmaster och Nathalie Schuterman och vi ser stora synergieffekter med sammanslagningen. Tillsammans planerar vi nu för utvecklingen av både den tekniska plattformen och erbjudanden, säger Jörgen Svensson, styrelseordförande PrimeQ Outsourcing AB.

– Vi är väldigt glada över att kunna presentera nyheten om ett samgående med PrimeQ. Målet med sammanslagningen är att kunna erbjuda kunderna ett maximalt mervärde genom att kombinera de båda bolagens kompetens och produktportföljer. För oss som är ett förhållandevis litet bolag så innebär det dessutom en ekonomisk trygghet med möjlighet att utveckla vår plattform än mer. Att vi dessutom får tillgång till ytterligare resurser gällande både marknadsföring och strategiska samarbeten är väldigt spännande, säger Pelle Andersson, VD MediaVault International AB.

Pelle Andersson, idag VD för MediaVault International AB, fortsätter som VD för företaget samtidigt som Jörgen Svensson blir arbetande styrelseordförande.

– PrimeQ koncernen har ett unikt totalkoncept med kompletterade tjänster inom IT, telefoni, ekonomi och affärssystem. Förvärvet ger oss möjligheten att erbjuda nya och gamla kunder skräddarsydda lösningar som nu även inkluderar e-handel, säger koncernchefen Claes Völcker.

PrimeQ koncernen kommer totalt omsätta ca 120 Mkr med ca 80 anställda under verksamhetsåret 2020. För mer information, vänligen kontakta:

Jörgen Svensson
070-300 06 81
jorgen.svensson@primeq.se
www.primeq.se

Pelle Andersson
076-767 61 05
pelle@sitesmart.se
www.sitesmart.se

Godbitar från Kunskapsbanken

Microsoft: Moderna anställda


Att förstå våra team: vilka vi arbetar med och hur de bäst samarbetar.

Användarguide Mitel 5614


En guide för hur du använder Mitel 5614.

Video Tele365 Mobilväxel


Kommunicera effektivare på jobbet med vår smarta app. Genom att använda dig utav appen kan du enkelt se vilka som sitter i möte eller pratar i telefon. På samma sätt kan du själv ange en hänvisning så att andra kan se om du är i möte, på semester eller t.ex. lunch.