PrimeQ levererar IT-drifttjänster där våra kunder köper en tjänst, funktion eller process med garantier på önskad tillgänglighet.
Inom området ekonomi- och lönetjänster arbetar auktoriserade redovisningskonsulter och vi erbjuder tjänster från löpande bokföring till årsbokslut och deklarationer.
Vi erbjuder lösningar som kan innehålla allt från verksamhets/behovsanalys och processkartläggning till systemleverans och support.
Smarta telefonilösningar för alla typer av företag. Lättanvänt, prisvärt och med tillgänglig support med lång erfarenhet av telefonitjänster.
2017-09-12

PrimeQ Outsourcing AB förvärvar Conduit AB

PrimeQ Outsourcing AB, som ingår i PrimeQ koncernen och Conduit AB, har den 12 september 2017 gått samman till ett bolag. Genom förvärvet kompletteras bolagets kompetens och verksamhetsområden, vilket ger verksamheten ökad konkurrenskraft som helhetsleverantör inom IT och telefoni.

Läs mer

PrimeQ Outsourcing AB, som ingår i PrimeQ koncernen och Conduit AB, har den 12 september 2017 gått samman till ett bolag. Genom förvärvet kompletteras bolagets kompetens och verksamhetsområden, vilket ger verksamheten ökad konkurrenskraft som helhetsleverantör inom IT och telefoni.

– Genom förvärvet skapar vi en starkare enhet, med bredare kompetens och större resurser, vilket ger oss en stark position inom både IT & telefoni. Bolagen arbetar idag inom IT och med hjälp av Conduits kompetens inom hosting och slutanvändarsupport får vi ett bredare och mer konkurrenskraftigt erbjudande, säger styrelseordföranden i PrimeQ Outsourcing AB, Jörgen Svensson.

– PrimeQ koncernen har ett unikt totalkoncept med kompletterade tjänster inom IT, ekonomi och management. Förvärvet av Conduit ger oss ytterligare möjligheter att erbjuda nya och gamla kunder skräddarsydda lösningar som nu även inkluderar olika former av telefoni, säger koncernchefen Claes Völcker.

– Vi är väldigt glada över att kunna presentera nyheten om försäljningen av Conduit AB. Målet med försäljningen är att kunna erbjuda kunderna ett maximalt mervärde genom att kombinera bolagens kompetens och produktportföljer. Bolagen har redan idag ett nära samarbete med ett antal gemensamma kunder och ett samgående är den naturliga fortsättningen på det samarbetet, säger Conduits VD Peter Sandström.

Efter förvärvet får PrimeQ Outsourcing AB en omsättning om ca 30 Mkr och ett drygt 20-tal anställda. PrimeQ koncernen kommer totalt omsätta drygt 50 Mkr med ca 50 anställda.

Om PrimeQ Koncernen
Bolagsgruppen grundades 2011 av medarbetare med lång erfarenhet från ledande befattningar och specialistfunktioner inom IT, ekonomi och management. Detta ger bolaget en unik möjlighet att erbjuda våra kunder lösningar som bygger på olika delar av vårt erbjudande. På så sätt kan vi stötta företag under tillväxt med anpassade lösningar och tjänster. Vår affärsidé är att erbjuda innovativa, paketerade produkter och tjänster inom IT, telefoni, ekonomi och management. Vår målsättning är att vara en partner och ”One stop shop” till våra kunder. Vi verkar i hela Sverige från vårt kontor på Södermalm i Stockholm. Se vidare: www.primeq.se

Om Conduit AB
Conduit AB är en stark leverantör av kostnadseffektiva lösningar inom IT för företag, framför allt i SMB-segmentet. Sedan 2001 har vi hjälpt företag och organisationer med deras kommunikation. Vi är oberoende och lyder inte under någon av de stora aktörerna på marknaden. Det ger oss en unik möjlighet att erbjuda den lösning som passar varje enskild kund bäst. Det borgar för en hög kundnöjdhet. Tillsammans bygger vi en långsiktig kundrelation med trygghet, ärlighet och öppenhet som grund.Vi har en mycket god produktkännedom i branschen och kan erbjuda de mest attraktiva lösningarna i vår produktportfölj. Vi sätter stort värde på våra samarbetspartner och utöver våra egna tjänster har vi även ett mångårigt samarbete med vanligaste förekommande operatörerna på marknaden. Se vidare: www.conduit.se

Godbitar från Kunskapsbanken

Lathund RFC mall


Nedladdningsbar RFC-mall för Request For Change till Change Advisory Board (CAB).

Användarguide Mitel 6930


En guide för hur du använder Mitel 6930.

Broschyr Vad är Microsoft 365?


En komplett och intelligent lösning som omfattar Office 365, Windows 10 och Enterprise Mobility + Security, och som ger alla möjlighet att vara kreativa och samarbeta på ett säkert sätt.