PrimeQ - En partner. Många specialister.

PrimeQs köp av Insera stärker erbjudandet till kunderna

Pressrelease - 26 augusti, 2021

PrimeQ koncernen, har under sommaren förvärvat 51 % av bolaget Insera AB. Målet är att kombinera PrimeQs erbjudande inom affärssystem och beslutsstöd med en komplett helhetslösning inom budget/prognos och rapportering.

Insera levererar lösningar för beslutsstöd, inom budget, analys och rapportering till ett stort antal bolag inom både privat och offentlig sektor. Genom förvärvet av Insera kompletterar PrimeQ sin portfölj med en av marknadens bästa beslutsstödslösningar för stora och medelstora företag.

– Insera har under lång tid utvecklat en egen, modern beslutsstödslösning med mycket gott renommé. Vi imponerades stort av både personalens kompetens och den tekniska lösningen. Vi är väldigt nöjda att kunna presentera detta strategiska förvärv, säger Mikael Ljungar, försäljningschef på PrimeQ.

Inseras tio medarbetare finns på tre kontor i Norrköping, Västerås och Göteborg. Fredrik Borin, idag VD för Insera, fortsätter som VD för företaget.

– Nu tar vi nästa kliv in i framtiden, säger Fredrik Borin. Vi får nu en stark ägare som säkerställer fortsatt utveckling av produkten Insight. Vi har idag ett av marknadens vassaste besluts- och ledningsstöd som tillsammans med PrimeQs bredd och gedigna kompetens inom drift, ekonomi och affärssystem ger våra kunder en komplett plattform.

Om Insera:

Insera är ett litet och effektivt företag för stora och små kunder inom privat och offentlig sektor. Det är ett svenskt företag som sedan 1995 levererat lösningar för beslutstöd och ledningsstöd, inom budget, prognos, analys och rapportering. Några exempel på kunder är Region Skåne, Rederi Ekerö, Statistiska Centralbyrån, Svevia, Heidelberg Cement, Götenehus, Mellanskog och Västra Götalandsregionen.

Om PrimeQ:

PrimeQ erbjuder innovativa, paketerade produkter och tjänster inom IT, Telefoni, Ekonomi & Lön, Affärssystem och E-handel. Totalt omsätter koncernen ca 160 mkr med ca 100 anställda.

För mer information, vänligen kontakta:

Mikael Ljungar
Försäljningschef PrimeQ
072-300 00 78
mikael.ljungar@primeq.se
www.primeq.se

Fredrik Borin
VD Insera
070 – 601 01 54
fredrik.borin@insera.se
www.insera.se

Godbitar från Kunskapsbanken

Broschyr Snabbkurs Microsoft 365


Uppnå mer i din verksamhet med en integrerad lösning för säkerhet, hantering och produktivitet – allt i ett.

Grundläggande IT-säkerhet för användare


36 tips för bättre IT-säkerhet för användare.