PrimeQ - En partner. Många specialister.
200 000 företag riskerar förseningsavgift

200 000 företag riskerar förseningsavgift

Omvärldsbevakning - 15 juli, 2021

200 000 företag med bokslutsdag sista december förra året har ännu inte lämnat in sin årsredovisning. Nu skickar Bolagsverket ut en påminnelse.

Sju månader efter räkenskapsårets utgång måste årsredovisningen ha lämnats in till Bolagsverket. Det slår lagen fast. För företag med bokslutsdag 31 december 2020 är det därför hög tid att lämna in årsredovisningen. Trots det är det fortfarande ungefär 200 000 aktiebolag som inte gjort detta, vilket har föranlett Bolagsverket att skicka ut en påminnelse. I brevet skriver myndigheten att årsredovisningen ska ha inkommit senast 2 augusti i år.

Påminnelsen har gått ut antingen via vanligt brev till företagets registrerade postadress, till företagets digitala brevlåda – om en sådan finns – eller med mejl till företagets registrerade mejladress.
Den som lämnar in årsredovisningen för sent riskerar att påföras en förseningsavgift. I vissa fall kan den som inte lämnar in i tid också åtalas för bokföringsbrott.

På sin webbplats har Bolagsverket samlat information om vad som gäller kring inlämnande av årsredovisning och vilka datum som är aktuella, beroende på när företaget har bokslutsdag.

Läs mer: bolagsverket.se/

Myndigheten tipsar samtidigt om möjligheten att lämna in årsredovisning och revisionsberättelsen digitalt.

Texten publiceras i samarbete med tidningen resultat

Förslag på annan läsning

Trädgårdsarbete – rätt avdrag för rätt arbete


Gör du rutavdrag för trädgårdsarbete? Sedan 2019 kontrollerar Skatteverket rutavdrag för trädgårdsarbete. Kontrollerna visar att det är vanligt att personer felaktigt gör rutavdrag för arbeten som inte ger rätt till någon skattereduktion.

Sista chansen för skattefri gåva


I år kan man som arbetsgivare vara extra generös och kombinera den så kallade coronagåvan tillsammans med den skattefria julgåvan. Tillsammans får de vara värda maximalt 2 500 kronor. Men skynda! Coronagåvan gäller bara året ut.

9 tips för att få ut det mesta av digitala möten


Dags för ett Teams-möte igen? Digitala möten har blivit en naturlig del i vardagen för många av oss. Men teknikstrul, dåliga förberedelser och bristande digital etikett kan sätta käppar i hjulet för en effektiv sammankomst. Vi har satt ihop nio tips på hur du får mötet att flyta på smidigare!