Få deklarationen redan i mars med digital brevlåda

Få deklarationen redan i mars med digital brevlåda

Omvärldsbevakning - 4 februari, 2021

Lättare att planera din privatekonomi

– En fördel med att få deklarationen tidigare är att du får möjlighet att bättre planera din privatekonomi om du tidigt vet om du ska betala eller få tillbaka på skatten, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket.

Nytt för i år är att efter utskicket kommer alla som ska deklarera att kunna logga in på skatteverket.se och se sin deklaration som pdf.

I dag har 4,3 miljoner i Sverige anslutit sig till en digital brevlåda för myndighetspost. Förra året var det drygt 8 miljoner som deklarerade vilket betyder att ungefär hälften får deklarationen skickad till sin digitala brevlåda.

Förra året fick 2,4 miljoner sin skatteåterbäring redan i april.

– Ta reda på om du har rätt till något avdrag innan du godkänner din deklaration. Det kan du göra på Skatteverkets webbplats. Många tror att de kan göra avdrag relaterade till att de jobbat hemma under coronapandemin, men det går sällan, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket.

Viktiga datum

  • 25 februari 2021 – Sista dagen att skaffa en digital brevlåda om du vill ha deklarationen digitalt.
  • 3–9 mars 2021 – Deklarationen kommer till din digitala brevlåda. Du får en pdf som ser ut som den vanliga deklarationen.
  • 16 mars 2021 – Deklarationen öppnar.
  • 30 mars 2021 – Sista dagen att godkänna deklarationen digitalt utan att göra ändringar eller tillägg, för att få eventuell skatteåterbäring i april.
  • 7–9 april 2021 – Skatteverket betalar ut skatteåterbäring till dem som godkände deklarationen digitalt senast den 30 mars utan att göra ändringar eller tillägg.
  • 3 maj 2021 – Sista dagen att deklarera.
  • 8–11 juni 2021 – Skatteverket betalar ut skatteåterbäring till dem som deklarerade senast den 3 maj.
  • 2 november 2021 – Kvarskatten ska vara betald.

Läs mer om hur du deklarerar på skatteverket.se

Du vet väl om att vi kan hjälpa er med deklarationer och andra ekonomitjänster? Läs mer här

Texten publiceras i samarbete med tidningen Resultat

Förslag på annan läsning

Pandemin komplicerar när semesteråret slutar


För många företag vars anställda inte har tagit ut sina semesterdagar väntar problem. En av anledningarna är att många varit korttidspermitterade under semesteråret på grund av pandemin.

Så påverkas du av regeringens budgetförslag


Utökat växa-stöd, tillfällig skattereduktion för arbetsinkomster och satsningar för att minska transportsektorns klimatpåverkan. Det är något av det som finns med i regeringens budgetförslag som presenteras på måndag.

Skattereduktion för penninggåvor återinfört


Nu kan du åter igen få skattereduktion med högst 1 500 kronor för gåvor du lämnar till ideell verksamhet.