PrimeQ levererar IT-drifttjänster där våra kunder köper en tjänst, funktion eller process med garantier på önskad tillgänglighet.
Inom området ekonomi- och lönetjänster arbetar auktoriserade redovisningskonsulter och vi erbjuder tjänster från löpande bokföring till årsbokslut och deklarationer.
Vi erbjuder lösningar som kan innehålla allt från verksamhets/behovsanalys och processkartläggning till systemleverans och support.
Smarta telefonilösningar för alla typer av företag. Lättanvänt, prisvärt och med tillgänglig support med lång erfarenhet av telefonitjänster.

Have you been pwned?

Omvärldsbevakning - 3 mars, 2020

Många företag blir idag utsatta för olika läckor där det kommer ut e-postadresser och ibland även lösenord öppet på nätet. Detta är något som inte bara kan skada dig som individ utan även ert företag och era kunder. Det finns några åtgärder just du kan göra för att motverka att uppgifterna sprids på nätet. Ett sort företag som läckt användaruppgifter och lösenord är Adobe. Klicka här för att läsa artikeln.

Vad kan du göra för att undvika ett läckage?

  • Ett unikt lösenord per inloggning: Man bör ha som praxis att inte återanvända lösenord till sina olika inloggningar utan skapa ett unikt per inlogg.
  • Din e-post är viktigast att skydda: Skulle ditt lösenord till din e-post komma ut har du öppnat många dörrar för eventuella intrång. Därför ska du alltid se till att ha ett starkt och unikt lösenord.
  • Tvåfaktorsinlogg: Man bör så långt det är möjligt använda någon typ av tvåfaktor eller tvåstegsinloggning på sina konton för att öka säkerheten ytterligare.

Har din e-postadress någon gång varit utsatt?

Du kan redan nu gå in och se om din e-postadress varit utsatt för någon läcka vid tillfälle. Skulle din e-post vara registrerad på någon sådan sida bör du överväga att ändra ditt lösenord inom kort. Följ länken för att testa: https://haveibeenpwned.com/

Det finns en motsvarande sida på svenska som tillhandahålls av Firefox. De har också en inbyggd avisering som gör att man blir uppmärksammad på om sidan man loggar in på, med hjälp av sin e-post, har haft en läcka. Följ länken: https://monitor.firefox.com/

Vi hjälper er

Vi är specialister inom IT och säkerhet. Om du tvekar, behöver råd eller support kring er IT-säkerhet – kontakta oss så hjälper vi er!

Förslag på annan läsning

Idag upphör supporten för Windows 7


Supporten för Windows 7 upphör idag den 14 januari 2020. Det går inte längre att få teknisk hjälp och programvaruuppdateringar från Windows Update som skyddar datorn.

Så här fungerar ersättningen för karensavdraget


Karensavdraget ska inte vara ett hinder att vara hemma under coronapandemin. Ersättningen för avdraget är en av de åtgärder som förlängts till årsskiftet. Så här fungerar ersättningen och så här gör du för att ansöka.

Kundförluster på grund av Corona?


Svårt att få betalt från kunderna? Så här gör Skatteverket för att underlätta momshanteringen.