PrimeQ - En partner. Många specialister.
Idag upphör supporten för Windows 7

Idag upphör supporten för Windows 7

Omvärldsbevakning - 14 januari, 2020

Vad innebär detta för dig?

Supporten för Windows 7 upphör idag den 14 januari 2020. Det går inte längre att få teknisk hjälp och programvaruuppdateringar från Windows Update som skyddar datorn. Microsoft rekommenderar starkt att du uppgraderar till Windows 10 för att undvika att du hamnar i en situation där du behöver service eller support, men inte längre kan få det.

Efter idag får du inte längre säkerhetsuppdateringar om du har en dator med Windows 7. Därför är det viktigt att du uppgraderar till ett modernt operativsystem som Windows 10, som ger dig de senaste säkerhetsuppdateringarna och skyddar dig och dina data.

Hör av dig till oss om du behöver hjälp med att avgöra om du bör uppgradera eller köpa en ny dator.

Läs mer på: https://www.microsoft.com/sv-se/windows/windows-7-end-of-life-support-information

Förslag på annan läsning

31 januari sista dag för rot- och rut


Utförde du rot- och ruttjänster förra året? Missa inte datumet 31 januari. Det är sista dagen att begära utbetalning.

Höj er IT-säkerhet på ett enkelt sätt


Vi har tagit fram en generell lista med enkla tips för hur man som användare, både på kontoret och hemma, på ett enkelt sätt kan höja sin riskmedvetenhet och kunskap inom IT-relaterade frågor. Dessa åtgärder ersätter dock inte ett systematiskt säkerhetsarbete, men hjälper till att skapa en bra grund.

Phishing – 25 tips på hur du kan skydda dig


I Sverige uppger 85 procent av företagen i en undersökning att de under 2020 haft en ökning av cyberattacker. Hur stor risk är det att du låter dig luras?