Idag upphör supporten för Windows 7

Idag upphör supporten för Windows 7

Omvärldsbevakning - 14 januari, 2020

Vad innebär detta för dig?

Supporten för Windows 7 upphör idag den 14 januari 2020. Det går inte längre att få teknisk hjälp och programvaruuppdateringar från Windows Update som skyddar datorn. Microsoft rekommenderar starkt att du uppgraderar till Windows 10 för att undvika att du hamnar i en situation där du behöver service eller support, men inte längre kan få det.

Efter idag får du inte längre säkerhetsuppdateringar om du har en dator med Windows 7. Därför är det viktigt att du uppgraderar till ett modernt operativsystem som Windows 10, som ger dig de senaste säkerhetsuppdateringarna och skyddar dig och dina data.

Hör av dig till oss om du behöver hjälp med att avgöra om du bör uppgradera eller köpa en ny dator.

Läs mer på: https://www.microsoft.com/sv-se/windows/windows-7-end-of-life-support-information

Förslag på annan läsning

Ökat antal videomöten har en positiv effekt på både miljön och ekonomin


Under 2020 ökade antalet videomöten lavinartat till följd av coronapandemin som tvingade allt fler att arbeta på distans. Enligt en Sifoundersökning från november 2020 har antalet som arbetar på distans ökat från 14 till 60 procent, vilket är en ökning med drygt 400 procent.

Skattetabellen 2020


Nyfiken på vilken skattesats som gäller för dig i år? Nu kan du ta reda på det.

Skattefri parkering och skattefria gåvor hela 2021


Skattefri parkering på arbetsplatsen och möjlighet att ge sina anställda lite extra genom att den skattefria gåvogränsen höjts till 2000 kr – två tillfälliga skatteregler som gäller hela 2021.