Skattefri parkering och skattefria gåvor hela 2021

Skattefri parkering och skattefria gåvor hela 2021

Omvärldsbevakning - 4 juni, 2021

Du har väl inte missat att fri parkering vid jobbet inte ska förmånsbeskattas i år?

Med anledning av pandemin har, som tidningen Resultat tidigare berättat, nya tillfälliga skatteregler trätt i kraft för att underlätta för personalen samt för att möjliggöra för arbetsgivaren att visa personalen extra uppskattning. Reglerna rör parkering vid arbetet och extra gåva till anställd och liknar dem som fanns förra året, med den skillnaden att den extra gåvan nu får vara värd upp till 2 000 kronor utan att förmånsbeskattas.

Den som har tillgång till fri parkering vid jobbet kommer inte heller att förmånsbeskattas för detta under 2021. Tanken från riksdagens och regeringens håll är att bidra till att hålla nere smittspridningen och möjliggöra användandet av egen bil i stället för att ta kollektivtrafiken.

Möjlighet att ge sina anställda lite extra

Syftet med att låta arbetsgivaren kunna ge de anställda en extra gåva värd upp till 2 000 kronor är att öka möjligheten att stötta det lokala näringslivet, hålla igång konsumtionen och bidra till att lindra inkomstbortfall som många företag drabbats av under pandemin.

Vill du veta mer?

Läs mer om Skatteverkets regler gällande parkering och garageplats här.

Läs mer om Skatteverkets regler gällande gåvor till anställda här.

Texten publiceras i samarbete med tidningen resultat

Förslag på annan läsning

Skattetabellen 2020


Nyfiken på vilken skattesats som gäller för dig i år? Nu kan du ta reda på det.

Ny 112-app från SOS Alarm


SOS Alarm lanserar idag en 112-app. Appen har bland annat tagits fram för att människor ska kunna få snabb, relevant och pålitlig information om akuta händelser som inträffar i ens närhet.

Larm om ökning av ransomware


Säkerhetsforskare varnar för ökningen av ransomware. Koden riktar in sig på såväl företag som offentliga verksamheter och privatpersoner.