PrimeQ - En partner. Många specialister.
Skatteverket förbättrar E-tjänsten Filöverföring

Skatteverket förbättrar E-tjänsten Filöverföring

Omvärldsbevakning - 14 september, 2020

Skatteverket vill att fler deklarerar digitalt

Skatteverket vill att fler och fler deklarerar digitalt. Oavsett om det handlar om privatpersoner eller företag. Lagom till att aktiebolag och ekonomiska föreningar med bokslut 1 januari till 30 juni 2020 får ta emot Inkomstdeklaration 2 lanserar Skatteverket därför en förbättring i tjänsten Filöverföring. Skicka in huvudblanketten, bilagor och övriga upplysningar på en gång och granska. Sedan är det bara för firmatecknare eller deklarationsombud att signera deklarationen via Mina sidor.

Tjänsten kan användas av den som har ett deklarationsprogram som kan skapa .sru-filer. För den som saknar programmet går det bra att precis som tidigare lämna huvudblanketten digitalt i tjänsten Inkomstdeklaration 2 och lämna bilagor på papper. Eller skicka in hela deklarationen på papper.

Läs mer på Skatteverket.se

Texten publiceras i samarbete med tidningen Resultat

Förslag på annan läsning

Slipp paniken när skatterevisorn knackar på dörren


Varje år kontrollerar Skatteverket tusentals företag. Den som är väl förberedd och anlitar kunnig hjälp slipper paniken när skatterevisorn knackar på.

Bedragare utger sig vara Tele2


Bedragare utger sig vara Tele2s ekonomiavdelning för att tömma personers bankkonton.

Varannan svensk använder samma lösenord på flera olika tjänster


I en undersökning av företaget Trend Micro Vision One kan man läsa att så många som varannan svensk använder samma lösenord på flera olika plattformar, något som är ett bevis på slarv men även bristande kunskap inom IT-säkerhet.