PrimeQ levererar IT-drifttjänster där våra kunder köper en tjänst, funktion eller process med garantier på önskad tillgänglighet.
Inom området ekonomi- och lönetjänster arbetar auktoriserade redovisningskonsulter och vi erbjuder tjänster från löpande bokföring till årsbokslut och deklarationer.
Vi erbjuder lösningar som kan innehålla allt från verksamhets/behovsanalys och processkartläggning till systemleverans och support.
Smarta telefonilösningar för alla typer av företag. Lättanvänt, prisvärt och med tillgänglig support med lång erfarenhet av telefonitjänster.

Ny 112-app från SOS Alarm

Omvärldsbevakning - 26 augusti, 2019

Appen har bland annat tagits fram för att människor ska kunna få snabb, relevant och pålitlig information om akuta händelser som inträffar i ens närhet

”Det finns många faror och orosmoment i vår omgivning. Appen finns där som en extra trygghet om någonting inträffar. Den ger information i realtid om till exempel en brand eller en bilolycka inträffar i din närhet. Det är en app som du förhoppningsvis aldrig behöver använda – men som kan rädda liv när krisen verkligen är framme”, säger Niclas Cholodov, produktägare hos SOS Alarm.

Skickar automatisk position till SOS Alarm för snabbare hjälp

Den som ringer 112 via appen skickar även automatiskt sin position till SOS Alarm, vilket gör det lättare för hjälpen att komma fram till rätt plats. Utan appen behöver den hjälpsökande uppge adress eller beskriva var man befinner sig då SOS Alarm idag inte har möjlighet att positionera hjälpsökande.

”Befinner man sig ute i naturen eller på en bilväg kan det vara svårt att uppge var man är. Genom appen skickas din exakta position automatiskt till SOS Alarm. Med snabbare och mer exakt positionering kan fler liv räddas”, säger Niclas Cholodov.

SOS Alarm vill på det här sättet öka tryggheten samt snabbt och effektivt sprida viktig information till allmänheten.

Med hjälp av 112-appen kan användarna:

 • ringa 112 – därmed skicka sin exakta position till SOS Alarm
 • få information om olyckor som sker närheten
 • ta emot VMA (viktigt meddelande till allmänheten) och annan liknande krisinformation
 • få mer kunskap om trygghet och säkerhet genom kristips, instruktionsfilmer med mera
 • lära sig om andra viktiga telefonnummer, exempelvis till polisen och vårdguiden
 • Appen är gratis och kan laddas ner för iPhone och Android genom App Store och Google Play.

  Förslag på annan läsning

  31 januari sista dag för rot- och rut


  Utförde du rot- och ruttjänster förra året? Missa inte datumet 31 januari. Det är sista dagen att begära utbetalning.

  Larm om ökning av ransomware


  Säkerhetsforskare varnar för ökningen av ransomware. Koden riktar in sig på såväl företag som offentliga verksamheter och privatpersoner.

  Sommarjobbare som jobbar skattefritt – det här gäller


  Har du anställda som ska sommarjobba skattefritt? I så fall måste ett särskilt intyg från Skatteverket fyllas i.