PrimeQ - En partner. Många specialister.
Tänk (extra) säkert i oktober

Tänk (extra) säkert i oktober

Omvärldsbevakning - 10 oktober, 2021

Informationssäkerhetsmånaden

Oktober månad har nog aldrig kommit mer lägligt. Pratar vi om Halloween? Nej, men det ökade hotet mot företag är minst lika skrämmande. 2012 arrangerades den första informationssäkerhetsmånaden (European Cyber Security Month – ECSM) av EU:s byrå för nät- och informationssäkerhet. I Sverige anordnar MSB och polisen kampanjen ”Tänk säkert”. Syftet är att öka medvetenheten hos allmänheten och företag gällande informations- och cybersäkerhet.

I stället för att lösa katastrofen – förebygg den!

I samband med cybersäkerhetsmånaden presenterar nu PrimeQ en ny tjänst för att hjälpa företag att löpande informera och utbilda sig inom IT-säkerhet. En tjänst som inte bara riktar sig till IT-specialister utan till dig som medarbetare. Det kan låta hårt men den mänskliga faktorn är den största risken för företags IT-miljöer. Och i stället för att lösa katastrofen – förebygg den!

PrimeQ Security Awareness Training

Tjänsten innehåller interaktiva utbildningar om IT-säkerhet med simulerade attacker, praktiska övningar, och dagsfärskt innehåll om de senaste hoten i ett kontinuerligt utbildningsprogram. Varje utbildningstillfälle är inte mer än 3 minuter långt och sker enkelt via mobil eller dator, via en länk som kommer i ett mejl. Förutom dessa tillfällen så kommer det simulerade attacker, och om medarbetarna inte identifierar attacken får de automatiskt upp en digital genomgång kring vad de ska tänka på tills nästa gång. Detta är ett sätt att löpande hålla hela företaget uppmärksamma kring eventuella hot som numera väntar runt hörnet. Utbildningen kan genomföras på svenska, dansk, norsk, suomi, english, deautsch, portugués.

Läs mer om vår nya tjänst Security Awareness Training här

Du kan läsa mer om det ökade hotet och vad du kan göra för att motverka en attack i något av våra tidigare inlägg:

Skatteverket och polisen uppmanar till att aktivera spärrar som skydd mot ID-kapning

Tre vanliga hot mot företags IT-säkerhet

Fem gånger vanligare med mobila hot i Sverige än resten av världen

Så skyddar du ditt företag mot utpressningsattacker

Microsoft – ett av de mest använda varumärkena för nätfiskeförsök

Tänk säkert!

Källor:
cybersecuritymonth.eu
msb.se

Förslag på annan läsning

När ska mina anställda förmånsbeskattas för vård


Senaste året har beskattning av företagshälsovården hamnat i fokus. Förklaringen är ett riksdagsbeslut från våren 2018. Då bestämde politikerna att skattefriheten för förmån av inte offentligt finansierad hälso- och sjukvård skulle slopas.

Skattetabellen 2020


Nyfiken på vilken skattesats som gäller för dig i år? Nu kan du ta reda på det.

Office 365 byter namn till Microsoft 365


Under våren kommer Microsoft att byta namn på vissa produkter i Office 365 till Microsoft 365. De nya namnen kommer att gälla från den 21 april 2020.