PrimeQ - En partner. Många specialister.
Tillväxtverket senarelägger avstämningsperiod

Tillväxtverket senarelägger avstämningsperiod

Omvärldsbevakning - 1 september, 2020

Högt tryck på Tillväxtverket under pandemin

1 september skulle det enligt varit möjligt för dig som beviljats stöd för korttidsarbete med första stödmånad i mars, att påbörja avstämningen. Så blir det inte. Tillväxtverket har nyligen gått ut med information om att öppningen av andra avstämningen senareläggs en bit in i september, men har ännu inte talat om exakt vilken dag den öppnar.

Myndigheten meddelar att alla fortfarande kommer att ha fyra veckor på sig för avstämningen och att de som berörs av avstämning i denna period kommer att få ett mejl från Tillväxtverket när avstämningen öppnar.

Trycket på Tillväxtverket har varit stort under pandemin och myndigheten hanterar nu den största mängden ärenden den har haft under hela stödperioden. ”För att andra avstämningen ska fylla alla krav och också omfatta en slutavräkning för dig som inte kommer att ansöka om mer stöd behöver vi mer utvecklingstid.” skriver Tillväxtverket på sin webb.

Du som är berörd kommer att få ett påminnelsemejl när det är dags för dig att göra din andra avstämning.

Läs mer på Tilväxtverkets webbplats: tillvaxtverket.se/

Texten publiceras i samarbete med tidningen Resultat

Förslag på annan läsning

Ny 112-app från SOS Alarm


SOS Alarm lanserar idag en 112-app. Appen har bland annat tagits fram för att människor ska kunna få snabb, relevant och pålitlig information om akuta händelser som inträffar i ens närhet.

Pandemistöd återinförs för företag


Omställningsstöd, omsättningsstöd och skatteanstånd återinförs. Även ytterligare besked om stöd för korttidsarbete väntas. ”Om nya omfattande restriktioner införs är det viktigt att rättssäkerheten kring stöden är högre denna gång”, säger Hans Peter Larsson på FAR.

Nytt om skatteavdrag på slutlön


Semesterersättning till en anställd som slutar kan betraktas som huvudinkomst även månaden efter den sista ordinarie löneutbetalningen. Det framgår av Skatteverkets nya ställningstagande.