Tillväxtverket senarelägger avstämningsperiod

Tillväxtverket senarelägger avstämningsperiod

Omvärldsbevakning - 1 september, 2020

Högt tryck på Tillväxtverket under pandemin

1 september skulle det enligt varit möjligt för dig som beviljats stöd för korttidsarbete med första stödmånad i mars, att påbörja avstämningen. Så blir det inte. Tillväxtverket har nyligen gått ut med information om att öppningen av andra avstämningen senareläggs en bit in i september, men har ännu inte talat om exakt vilken dag den öppnar.

Myndigheten meddelar att alla fortfarande kommer att ha fyra veckor på sig för avstämningen och att de som berörs av avstämning i denna period kommer att få ett mejl från Tillväxtverket när avstämningen öppnar.

Trycket på Tillväxtverket har varit stort under pandemin och myndigheten hanterar nu den största mängden ärenden den har haft under hela stödperioden. ”För att andra avstämningen ska fylla alla krav och också omfatta en slutavräkning för dig som inte kommer att ansöka om mer stöd behöver vi mer utvecklingstid.” skriver Tillväxtverket på sin webb.

Du som är berörd kommer att få ett påminnelsemejl när det är dags för dig att göra din andra avstämning.

Läs mer på Tilväxtverkets webbplats: tillvaxtverket.se/

Texten publiceras i samarbete med tidningen Resultat

Förslag på annan läsning

Taxiresor förmånsbeskattas som kollektivtrafik


Har dina anställda fått åka taxi till och från jobbet för att minska smittspridningen? Om du som arbetsgivare bekostat resan ska den anställde förmånsbeskattas till ett värde motsvarande om den anställde hade rest kollektivt.

Lönerevision – minst lika viktigt under pandemin


Pandemin är ingen ursäkt för att hasta undan lönerevisionen utan just nu är det särskilt viktigt att förbereda lönerevisionen på ett genomtänkt sätt.

Sista chansen för skattefri gåva


I år kan man som arbetsgivare vara extra generös och kombinera den så kallade coronagåvan tillsammans med den skattefria julgåvan. Tillsammans får de vara värda maximalt 2 500 kronor. Men skynda! Coronagåvan gäller bara året ut.